2010. június 15.

Szívritmus és GPS adatok Google Earth 5.2 beta szoftverben

Egyre robusztusabb a Google Earth térképakármi szoftver. A magyarul Földnek hívott app 5.0 változata lehetővé tette, hogy feltöltsd a GPS-ed által rögzített adatokat. Az 5.2 beta már arra is képes lesz, hogy megjelentsd a Garmin Connect webes alkalmazáshoz hasonlóan a szívritmus vagy pedálozás ütem grafikonjaidat is, ha ilyet is tud a GPS-ed rögzíteni.


További újdonság az ingyenes változatban még a beágyazott böngésző. Ennek azért örülök, mert a 4 éves fiam mikor nekiáll "földezni", és lekattint egy kontentet a térképen, ami a böngészőbe viszi ki, végre ellenőrizhetőbb keretrendszerben használja tovább az amúgy a kezelésekor kizárólagosan teljes képernyőben futó alkalmazást. Gondolj bele, mi van akkor, ha egy YouTube videó után nem tér vissza a Google Földbe, és nem látom! :)


Andreas azt írja a GPSGames fórumon, hogy a Garmin lehet, hogy lehúzhatja a rolót a Garmin Connect szolgáltatásának. Ettől azért annyira nem félek. A Garmin Connect egy webes app. Az előnye a megosztás. Bár sajnos vagy sem, a Garmin erre túl nagy hangsúlyt nem fektetett, elég macerás megtalálni egy havert a Garmin Connect-en. A Google Earth jelenleg egy kliens app, ami erőforrást zabál, telepíteni kell, macera. A 3D sem észveszejtő, mert a "Föld" gomb ott van a Connect-ben is a Google térképen. A poén az lenne, ha a Google Earth-be feltöltött cuccot valami hasonló módon, mint a Picasa szoftverben, megosztod, megnyomsz egy gombot és kikerül valahová. A "lehet KMZ-be menteni" jellegű dolgok bonyolultak. Az egységsugarú júzernek az kell, hogy 1.) rádug, 2.) feltölt, 3.) megnéz, 4.) megoszt. Ezek összesen 4 gomb. A KMZ-s módszer meg minimum 4 alkalmazás (kliens, webes). :-)

Mindenesetre az alábbi videóban elég látványos az animáció gyorsasága:


Nekem még nem sikerült a Google Föld 5.2 betát letölteni, a napokban várható a megjelenés.

Forrás:
Hivatalos bejelentés:
Tovább:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése