2010. június 10.

Elszállt a hajó a szélben Boglárra (fotók)


A szél ébresztett, ekkor készült az ezüstös vizű kikötőről a fotó a Badacsonyi háttérrel. A Szigligeti kikötő vendéghelyeit nem nagyon védik a hullámzó Balaton lökései, könnyű felkelni rá. Sonkás rántotta után kifutottunk, és ugyan negyedes szelünk volt, és préseltünk, de eddig a legjobbat futottuk.

Reggeli ezüsthíd a cölöpök között

Panoráma a reggeli elfogyasztása közben

Most erre mit lehet mondani? Nem az? :)

Ez a szél fog minket Szigligetről Balatonboglárra hajtani

Még egy pillantás a Badacsonyi orgonasípokra

A hátsó fedélzet és a hátsó panoráma

Szinte végig 10 km/h körül mutatott a vitorlás műszere. Két-három alkalommal döntötte volna meg egy-egy pöff a hajótestet, amit a tengerre készült kormány é a lomha hajótest csak lassan reagált le, ilyenkor sebességet vesztettünk. Azonban végül is jól haladtunk, és mire felocsúdtunk, már Bogláron voltunk úgy dél vagy egy körül.

Bogláron új kikötő fogadott minket

Odakozmáltunk a hőségben

KUKA-Robotics - két ilyen hajón két napja Lengyelek "követnek minket".

Modern lett

Régi maradt

A rettenetesen kellemetlen déli hőségben kerestünk egy hűsnek ható asztalt, és ebédeltünk, majd vegetáltunk. Kisebb bolti séta után a strandon kötöttünk ki. Itt Béhá összehaverkodott a képen is látható fiatalokkal, akiknek megígértük, hogy kiteszem a blogomba a fotót. :)

Béhá Boglári iskolásokkal

Mikor Misi megunta, Béhá önmagával röplabdázott. :) - panorámafotó

A Balatonboglári szabad strand sétánya - panorámafotó

Nyugdíjas öregúr - jól nyomja

A szél is jó, a víz is kellemes

A leányzó megtanította Béhát baseball labdát dobni, ugyanis a kisasszony frankón űzi a sportot. A Balcsiban többször is megmártóztunk, és élveztük a nyári strandidőt. Jut eszembe; a Boglári Mahartos kikötő parti részét felújították. Végre nem egy ótvargyárudvarra emlékeztet a part. Jobb oldalról bal oldalra költöztették át az új épületbe a kikötőmestert és a fürdőket. Gyönyörű parkot és egy nagy parkolót rittyentettek ide, így végre méltó módon szállhatnak partra az ide kikötő vitorlázók. Este a szúnyoghadat elfújta a szél, Béhá gitározik, dúdolgatunk mellé, és a blogomat írom. Szép álmokat! ;) Holnap irány Földvár vagy Szemes!

Már megy le a nap, de még nagyon meleg van

Kezd emberi hőmérséklet lenni, és jönnek a szúnyogok a szélcsendben.

A tegnapi nap élményei:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése