2010. június 22.

SleepSense - alvásciklus monitor és ébresztő WinMo alá

Windows Mobile telefonokra készült a SleepSense alkalmazás, mely csak akkor ébreszt fel a megadott időpont környékén, ha már mozgolódsz. nagyon kellemetlen, mikor az ébresztőóránk akkor csörög, ha még aludnánk egy keveset. Az egész napos kábaság elkerülésére - a megfelelő mennyiségű alváson túl - nagy segítséget ad PDA-kba épített mozgásdetektort használó app, mely figyeli, mikor vagyunk alvásunk azon fázisában, mikor már ébreszthetőek vagyunk.


A SleepSense v0.510 béta változata szép grafikával, automatikusan mentett statisztikával, és hasznos de könnyen értelmezhető instrukciókkal látja el a felhasználót. Az ingyenes szoftver használata egyszerű; beállítjuk az ébresztés időpontját, és kikapcsoljuk a GSM kommunikációt a telefonon (Airplane üzemmód), a töltőkábelt bedugjuk a készülékbe (fontos, ne merüljön le reggelig a folyamatos figyelés miatt a cucc), és a képen is látható módon nem messze tőlünk az ágyra(!) tesszük kijelzővel lefelé a PDA-t. Beállíthatjuk, milyen kép és hang fogadjon reggel minket. csak fix egy vagy random hang is beállítható, ha minden reggel másra kívánunk kelni.

Egy korábbi fapados változatot használtam, már azzal is kellemesebb  volt ébredni, mint sima "pontos" ébresztésre. Csak ajánlani tudom. Ja, el ne felejtsem; ha mással alszol egy ágyban, aki előbb mozdulna, ne lepődj meg, ha ébreszt a vas. :-)

A kapcsolódó oldalról tölthető le a .CAB telepítő, azonban a futtatáshoz .Net CF v3.5 megléte is szükséges.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése