2010. június 14.

Hogyan lehetne okostelefonon a VB-t nézni online?

A Twitteren kérdezte @nodaichi, és nem fért volna be 140 karakterbe, ezért összeszedtem pár javaslatot hozzá. A sporttévék weboldalait vagy azok streaming adását az alábbi módokon lehet elérni.

Csodát ne várjunk, hiszen sok csatorna egyszerűen lebénul, lásd a mai Index.hu lehalást, vagy a telesport.hu labdás homokórázást. Mindenesetre itt van három egyszerű online tévé megoldás.

Online TVx Mobile

Nem csak asztali, hanem WinMo változata is van. Ingyen 5 percig megy, amúgy olcsó fizetős TV program 1000 feletti csatornával. Közöttük ott van pár hazai tévé is, pl. m1, de van egy halom sportcsatorna is.

Értelemszerűen ha túl van terhelve bármelyik sportadó stream-je, mobilon sem fogod jól elérni. De egy próbát megér! :)
uZard Web Browser

Egy WebKit alapú böngésző, mely felismeri a jellemző flash videó tartalmakat, és azokra bökve azokat teljes képernyőn képes lejátszani. Eléggé bétás a szoftver, néha nem elérhető rendesen az mp4 cache szerverük, amin át átkonvertálják az adott videót. Azonban érdemes kipróbálni, hátha éppen tökéletes!

Külön telepítőt használ WVGA/VGA és QVGA felbontásra, és fut Windows Mobile és Blackberry készülékeken is. Nekem az eurovisionsports.tv/fifaworldcup/ oldal nem volt vele elérhető, mert a szerverük olyan régióban van, amit nem támogat a közvetítés. Ugyanez volt a gond a telesport.hu oldalával is.

Skyfire

Az egyik legteljesebb böngészési élményt adó browser, mely simán megküzd a flash jellegű tartalmakkal. Talán ez a legstabilabb megoldás, bár ez nem feltétlenül alkalmas teljes képernyős megtekintésre, hiszen nem tudja az adott flash dobozt fullscreen-re kitenni, legalábbis a WinMo változat.

Ez már szinte mindenen fut, ami okosabb teló, lásd a WinMo és Symbian kliensek mellett az Android változatot is. Korábban írtam egy 1.x verzió kapcsán a WinCE támogatásról is itt: klikk ide!
SPB TV

A nagy öregeknek nem is kell említenem, hogy az Spb Softwarehouse fizetős fejlesztése alap. Egy halom tévécsatornát ismer, megy már nem csak WinMo, hanem iPhone, Android és BB készülékeken is, sőt a webOS és Maemo alapúakat is támogatja.

Hogy melyik csatornán megy a VB, passz, akinek van ilyen app, azonnal nézze meg! :)

Ha tudsz még ilyeneket, ami okostelefonon tutira(!!!) megy, írd meg kommentbe!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése