2010. június 22.

Alkalmazásbolt szoftverek WinMo alá

A Microsoft annyira béna, hogy a több tízezer Windows Mobile alkalmazást korában fejlesztőt képtelen rávenni a bonyolult és nehézkes rendszerével, hogy feltolják a szoftvereiket a Marketplace-be. Ráadásul a userek sem érnek el mindent minden régióból, például az online fizetés lehetetlen hazánkból.


Ennek is köszönhető, hogy sorra jelennek meg az alternatív alkalmazásboltok (app store-ok) közvetlen elérését támogató stuff-ok. Segítségükkel ingyenes vagy fizetős cuccokat tölthet le a készülékére azonnal a felhasználó. Az alábbiakban felsorolok párat az Xda gyűjtéséből.

Microsoft Marketplace
http://marketplace.windowsphone.com/Default.aspx
A gyári megoldás, amit számos WinMo 6.x ROM-ba már alapban beleégetnek, de utólag is telepíthető 6.0-tól felfelé. Nem sok alkalmazás van benne, de legalább a segítségével feltelepítetteket megjegyzi, és hard reset vagy ROM csere után a Live ID azonosító használata miatt megjegyzi, emlékezik. Így a segítségével telepített szoftvereket könnyű újratelepíteni.

Handango InHand
http://www.handango.com/app-store/Home.jsp?merch=hpbutton_1
Az öreg PDA-sok emlékeznek rá, sok szoftvert innen lehetett megvenni a Pocket PC korszakban is. Manapság kevés érdekesség van már rajta, de ezen át elérhető a korábbi accountunk is. Az alkalmazásszoftver PDA-ról futtatható telepítéshez egyszerűbb, ha a http://mhgo.com weboldalán át kéred le a .CAB telepítőt. Ezen át viszonylag kényelmesen lehet fizetős szoftvert vásárolni. Bár ingyenes appot nem is enged lekérni, mert talán nincs is nekik?

Kinoma Play
http://kinoma.com/play/
Ez a mindenes szoftver nem csak multimédiás lejátszásra alkalmas. Segítségével megvehetünk pár általuk szponzorált alkalmazást is. Érdekes, furcsa koncepció.

O!market
http://www.freewarepocketpc.net/omarket/
Közeledünk az opensource felé. A freewarepocketpc.net oldal neve szintén nem új. Csupa ingyenes, vagy ingyenesen kipróbálható app van rajta. Nagyon sok alkalmazás közül válogathatunk, azonban - véleményem szerint - ezek klasszikus Pocket PC gondolkodású szoftverek, kevésbé alkalmazkodtak az áfónista világrendhez. Cserébe nagyon gyors, könnyen kezelhető, és szintén megjegyzi a korábbi telepítéseinket. Ajánlom!

XDA Market
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=707988
Törvényszerű volt, hogy a fenti felsorolás elkészítését követően az Xda Developers arcai közül az egyik elindít egy alkalmazás áruházat. Egyszerű a regisztráció és egyszerű a feltöltés is. Bár ennek köszönhetően szerintem lehetne problémák, és az sem világos, miért nem egyből az Xda accountomat kell megadnom. A szoftver most indult, ne várj tőle rövid távon semmit, azonban a WinMo-s Xda rajongók egyik fellegvára lehet az alkalmazás.

Te melyiket használtad és mi a véleményed róluk?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése