2009. július 14.

Twitterre fotózni olyan, mint 24 kockára gondolkodni


Rászoktam a geotag mobil fotózásra, annak is az online változatára, mióta lecseréltem a HTC Kaiser-t HTC Touch Pro2-re. Igaz, nem egy kategória Sony DSC-H20 masinámmal, ami stabilizátoros és HD 720p zoom-os videót is készít, de mégsem opálgyár. A Kaiser-rel nem volt olyan izgalmas ez a dolog.

A fotókat egyből teszem twitterre képmegosztó oldalakon keresztül, mely mellé a GPS koordináta Google Maps linkje is betehető. De van olyan képmegosztó, mely egyből a kép mellé teszi a kis térképet is.

Van 1-2 twitter barát is (Nagy Károly és Kósa Ferenc), akik ráadásul madarakat gyűrűznek, vagy éppen jeladót tesznek védett fajokra és szintén sorra lökik fel a képeket, éppen merre járnak. Izgalmas sport. :)

Persze, videóznék is, de Qik program nem fut jelenleg jól Pro2-n, ide utoljára a Kaiser-rel lőttem, de ez is tud geotag-t, sőt mozgás közben tracklog lesz a Google térképen: http://qik.com/sanchomuzax

Ugyanaz a képszerkesztési izgalom jött elő a twitteres geofotózás során, mint anno a 24 kockás filmnél. Ugyanis nem lődöz az ember eszetlen módon, hanem igyekszik kiválasztani azt a pillanatot, ami csak egy van, és nagyon odafigyelni, hiszen a Send gomb után minden twitter follower látja a képed. :)

A post képét ma twitteltem HTC Touch Pro2-vel Alsóörsön, ezt az írást pedig ugyancsak onnan mobil-bloggoltam.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése