2009. július 4.

Skyfire böngésző Windows CE alatt (PNA hack)

A Skyfire az egyik legjobb böngésző Windows Mobile és Symbian alapú készülékekre. Azonban PNA-kon, azaz Windows CE alapú kütyükön is futtatható. A megoldást a GpsPasSion fórumán, a MioPocket 3.0 csomagban találhatjuk meg.

A MioPocket 3.0 egy alternatív kezelőfelület Windows CE alapú GPS-ekre. Elsősorban a Mio sorozatot támogatja, azonban páran összefogtunk a HP iPAQ 31x felhasználói táborban, és azóta 800x480 méretű skin is elérhető. A csomag folyamatosan bővül különböző alkalmazásokkal, és segédletekkel. Az egyik ilyen újdonság az R49-be belekerült Skyfire böngésző.

A Skyfire vagy ActiveSync-en, vagy a profibb megoldásnak mondható Bluetooth internet elérésen keresztül képes működni. Azaz a PNA-dat előbb rá kell bírnod, hogy BT-n át DUN vagy PAN kapcsolattal egy külső mobil készülékről vagy asztali gépről megkapja a netet. Erről írtam egy lehetséges megoldást azoknak, akik HP iPAQ 316-t használnak. Azonban ez PNA-nként eltér, így ebben nem tudok segíteni.

Aki nem akar szenvedni a Mio csomaggal, eléri itt is a Skyfire Windows CE csomagot:
A MioPocket 3.0 telepítése és használata PNA-ként eltérő, ebben ezért nem tudok segíteni, de részletes leírást találsz a kapcsolódó linken és a telepítő csomagban. Azonban csak óvatosan, saját felelősségre használd, mert teljesen elronthatod a készüléked, ha nem megfelelően alkalmazod! A telepítőcsomagot és a leírásokat itt leled:

A Skyfire másolással telepíthető PNA v1.0.0.11783 változatát a letöltött csomagban az alábbi helyen találod meg (azaz nem kell telepítened a MioPocket 3.0 csomagot!), mely PDA-n is simán elindul.
  • "MioPocket 3.0 Release 49/MioAutoRun/Programs/Skyfire"
Mivel faternek elpasszoltam a HP iPAQ 316-omat, ezért Gyurci batárom, a Navigalj.hu és a TomTom blog szakértője készített pár képernyőmentést egy új Wayteq PNA-n, amit éppen tesztelget. Köszönöm a képeket! :)

Ahhoz, hogy jól fusson a Skyfire, ki kell kapcsolni a task bar-t, mert ahogy a képeken is látható, az alsó menük elbújnak, így a billentyűzetet nem lehet előhívni, sem a főbb menüket.

Ha sikerült Neked is a telepítés, küldjél róla fotót, amint böngészed kedvenc weblapod, és kiteszem a blogomba. ;-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése