2009. március 3.

HP iPAQ 316 teljes Reset

A HP iPAQ 31x PNA sorozat mint ahogy a többi is, elég könnyen elrontható. Elég egy óvatlan telepítés, egy meggondolatlan registry módosítás, és a gép nem akar feléledni. A legdurvább megoldás a készülék teljes alapállapotra hozatala. Klasszikus Hard Reset nincs a gépen, de van megoldás.

Az alábbi műveletek végrehajtása kárt okozhat a készülékben, mely teljes garanciavesztéssel jár. Csak saját felelősségre használd, a lépésekért semmilyen felelősséget nem vállalok!

Registry Reset
Az alábbi művelet visszaállítja eredeti állapotra a Registry tartalmát. Főleg akkor hasznos a Registry Reset, ha a gép már a PC-re sem csatlakozik, és Windows CE módban sem tudod a CELauncher.exe segítségével helyrehozni az okozott kárt.
  • Tartsa a jog kereket nyomva, és közben nyomd a Reset gombot is.
  • Engedd el a Reset gombot, miközben a Jog kereket nyomod.
  • Tartsa a kereket nyomva. Először egy három soros üzenet kapsz, de ekkor még ne engedd el a gombot!
  • Tartsa a kereket nyomva, amíg csak nem kapsz egy menüt, amely körülbelül 15 sort tartalmaz.
  • Válaszd a 10. menüt a Jog kerék segítségével, majd nyomd meg a kereket.
  • Vigyázz arra, hogy megnyomás közben ne ugorj el a 11. menüre a 10. menüről, mert elrontod vele a készüléket teljesen!
Teljes Re-flash
Ha nem sérült a Registry annyira, hogy a PC lássa a gépedet, akkor nem kell a fenti Registry Reset. Ebben az esetben elegendő lehet az alapállapotra hozáshoz az alábbi teljes újratelepítés is.
  • A telepítő érdekessége, hogy ha csak 1-1 ismert gyári fájl veszett el a készülékről, akkor az a "C:\Program Files\hewlett-packard\HP iPAQ 31x Maps - Hungarian\DATA\IPAQ" könyvtár alatt megtalálható.
Az alábbi műveletek végrehajtása kárt okozhat a készülékben, mely teljes garanciavesztéssel jár. Csak saját felelősségre használd, a lépésekért semmilyen felelősséget nem vállalok!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése