2009. március 1.

Egérút - GPS navigáció ingyen

Az Egérút egy magyar fejlesztésű navigációs szoftver, ráadásul ingyenes, és kezeli a TMC-adást is. Ma reggel óta letölthető, bár még nem támogat minden okostelefon és PDA készüléket.

Képek az Egérút szoftverből

A www.egerut.com autósnavigációra készült, neten szedi le a térképeket, és az adatforgalmon kívül más költséget nem igényel, magyarán nem kér enni. A Google Maps mobil verzióhoz hasonlítható leginkább, azonban alkalmas az automatikus útvonaltervezésre. Mivel Java alapú, ezért a legtöbb mobiltelefont támogatja. Az az érdekes, hogy pont egy Windows Mobile 6.1 alapú PDA-n nem találta meg a GPS-t, és számos menü hibát adott, míg a neten pár helyen már azt olvasom, sokan kipróbálták, és sikeresen használják. Nekem nem sikerült...


Videó az Egérút szoftver működésről


Videó az Egérút telepítéséről


A slussz poén a szoftverben az, hogy támogatja a forgalmi információs csatorna használatát, azaz TMC kompatibilis. Egyes anyagok szerint ez még csak Budapest éppen aktuális forgalmi adatait veszi figyelembe, bár nekem ködös, hogy ez most a TarfficNav féle RDS-TMC adással azonos-e, vagy ez valami egyéb alternatíva? Ehhez nem kell külön TMC-antenna, a neten kapod a térképpel együtt a jeleket. Az ingyenes használatért cserébe reklámokat kell megnézni. A szoftver támogatja a belső és külső GPS-vevőket is.

SEO szakemberek sírva menekülnek

Sajnos, az Egérút weboldala egy katasztrófa, ellent mond minden szabálynak, ami a megtalálhatóságot, a népszerűsítést segíthetné. A narancs színű háttéren a barna és vörös vékony, kisméretű betűk nehezen olvashatóak. Ja, és mobilon nézhetetlen! :) Így nem tudom közvetlenül a letöltést linkelni, csak a csilivili főoldalt:
Mobilról a letöltés indítása:

Kapcsolódó cikkek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése