2009. március 27.

Netvibes - már több, mint RSS olvasó

A Netvibes olyan újdonságokkal jött ki, melyek teljesen elfeledtetik velünk, hogy a befűzött RSS Feed egy xml halmaz. Az új dobozok kialakítása olyan, mintha egy portált néznénk. Ki mondaná meg az alábbi dobozokról, hogy ezek sima RSS Feed-ekből jönnek létre? Hasonló, mint a Facebook-ban is meglévő linkből képes ajánlót generáló kis stuff, de itt automatikusak.

Kijöttek új theme-ekkel is, érdemes lekattintani párat:
Külön öröm számomra, hogy kijavították a korábban el nem ismert thumbnail kezelési bug-t. Ugyanis a Yahoo! Pipes-szal generált, és egyes RSS Feed-ekben lévő anyagokhoz kapcsolódó kis leading képek nem jelentek meg néha, olykor meg igen. Sokat leveleztem velük, mindig azt válaszolták, hogy bizonyára nem szabványos az adott RSS csatorna. Úgy néz ki, sokan jelezhették a hibát, mert már szuper zsír, működik és megjelenik a cím és dátum, illetve kis szöveg mellé a kis képecske is.


Nem új, de jópofa és szép is a közösségi oldalakat támogató widget-ek közül a Facebook-os widget, továbbá ezen blogom jobb oldalán is lévő Netvibes ablak, amit Netvibes-szal készítettem, és a Google Reader-emből megosztott hírek mennek benne. Ez utóbbit Te is létrehozhatod a Create widget menüvel.


A saját publikus Netvibes oldalam így néz ki éppen (a nem publikust nem mutatom meg, azért nem publikus):

Szerk.: adriankoooo emlékeztetett egy fontos dologra; sok RSS olvasásához webes kliensként jobb a Google Reader, mint a Netvibes. És tényleg! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése