2009. március 9.

Térképfrissítés HP iPAQ 316 GPS-hez titokban?

Mégis? Létezik? Hivatalos de mégsem hivatalos? Az iGO alapú GPS-ekhez és szoftverhez kiadott legfrissebb Naviextras Toolbox felismeri a HP iPAQ 316 GPS-t, és fel is kínálja, hogy vásárolj hozzá új térképeket!


Már olvastam olyan hozzászólást a fórumban, hogy valaki vásárolt magának térképet. Az a furcsa, hogy a Naviextras.com oldal nem írja ki, hogy a HP iPAQ 310 széria bent lenne-e a támogatott modellek között. A HP nem nyilatkozik, és a NNG sem. A Naviextras Toolbox pedig a weboldalon "NNG iGO My way 8" szoftvernek ismeri fel. Egyedül a Toolbox ír iPAQ-t (lásd az alábbi képeket).


Egy biztos, ingyen nincsen friss térkép, de a Naviextras Toolbox lehetőséget ad a vásárlásra. A szoftvert azonban nem tudjuk frissíteni, marad a régi. Még várom a választ, hogy a közel 20 EUR értékű Magyarország térkép megvásárlása után frissebb lesz-e, mint a gépen lévő utolsó hivatalos változat, és azt is, hogy a gyári külső TMC antennával a GPS veszi-e a hazai RDS-TMC forgalmi információs csatorna jeleit, és fel tudja-e dolgozni.


Azt nem tudom kipróbálni, hogy akinek nincsen iGO 8 licence, tud-e regisztrálni a Naviextras.com oldalra, és így megy-e neki a frissítés, de gyanítom, hogy igen. Megértem, hogy a Nav N Go mindezt kertek alatt kezeli, mégsem hagyja cserben a HP eddig hoppon maradt vevőit. A HP-t azonban nem értem, miért hagyja ezt a helyzetet így, miért nem kommunikál egyértelműen?

Kapcsolódó oldalak:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése