2019. április 7.

Ez nem az a Pebble akkumulátor

Szóval a Pebble Time okosórám akkumulátora már nem hozza a 4-5 napos üzemidőt, ezért rendeltem egy cserét hozzá. Azt gondoltam, körültekintően néztem utána annak, hogy pontosan milyen típusra is van szükségem. De mint kiderült, többféle Pebble Time is a piacon lehet. Az enyém a színes kijelzős sorozat első szériás "Kickstarter Backet" becses tagja. Amit rendeltem, az meg már a Pebble Time 2, keskenyebb kijelzőszéllel rendelkező változaté. A francba, ezt benéztem rendeléskor... A képen a felső és a baloldali az eredeti akku, jobbra lent a téves rendelés.
Annyira elégedett felhasználó voltam, hogy a meglévő darabbal teljesen jól el voltam, semmilyen más típus nem nagyon érdekelt. Aztán ahogy csökkent az akku idő, valamint átmenetileg volt egy kis gond a Huawei készülékek energiakezelésének agresszivitásával, ezért kezdtem csak el kacsingatni másfelé. Az akku csere folyamatban van, a Huawei készülékekkel meg már nincsen a korábbi dráma sem. Na, akkor indul az akku újrarendelése...

Ez a megfelelő akkumulátor típus a "sima" Pebble Time modellhez:

Pár hasznos link a szétszedéssel kapcsolatban:
Jelenleg az okoz nehézséget, hogy nem találni az eredeti típusból. Ha nem találok, akkor nagyjából mindegy, hogy 3.7V vagy 3.8V, hiszen töltés során állítólag 4.2V-t is kap. Csak a saruzása totál más... Ezzel foglalkozik az alábbi Reddit poszt:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése