2006. március 30.

Ingyenes Aeromap segédletek

Az Aeromap fórumban az egyik olvasónk (GYS) közreadta a térképszoftverhez önmagának és barátainak fejlesztett új segédletét, valamint egy korábbi frissítését. A frissítés a AMTweaker-hez készült. Az új segédlet pedig AMTool névre hallgat. Mindegyik Aeromap V2 és VR3 kompatibilis.

AMTool v1.060.328

Az új segédlet az Aeromap indítási és leállási műveleteit szabályozza, módosítja. Olyan lehetőségeket kap a felhasználó az indításkor, melyek jelenleg hiányoztak a programból. A háttérben történő működése így pótolja ezt a hiányosságot. Annyi a trükk az egészben, hogy a térkép szoftvert az AMTool indítja el, nekünk csak jól kell felparaméterezni az alkalmazást.

A program lényege tehát, hogy az AM indulásakor kívánság és az .ini file-ban történő beállítás szerint végrehajt bizonyos műveleteket, mint:

  • elmenti a precíziós tracklog file-t (GPSDATA.TXT) a gyökér könyvtárból dátummal átnevezve, ha az már elért egy méret limitet
  • beállítja a hangerősséget a kívánt értékre
  • beállítja az Éjszakai üzemmódot, ha éjszaka van
  • bekapcsolja a BlueTooth-t (gépfüggő!)
  • beállítja a Backlight-opciókat (gépfüggő!)
  • majd az AM kilépésekor pedig visszaállítja az értékeket
  • beállítástól függően külön V2 és VR3 is kezelhető egy gépen
  • letöltés

Használata előtt természetesen javasolt elolvasni az AMTool.txt file-t, mert kisebb előkonfigurációt igényel a program, de csak egyszer.

AMTweaker v1.060.329

Az Aeromap-hez készült ingyenes skin és hangkezelő segédlet újdonsága, hogy a hangprofilban az akár egyenként cserélhető navigációs hangokat ABC sorrendbe jeleníti meg. Színprofil backup esetén a grafikákat, azaz a NavBar-t, a HUD ikon sort, és POI ikon sort is elmenti. Két javítás is van benne; egyrészt finomságént az .exe file ikonját jól jeleníti meg kis és nagy ikonban is az operációs rendszer. Valamint azt a hibás is javította, miszerint a Regisztráció visszaállításnál a ";" jellel jelölt részeket is beírta a registry-be. A letöltés után tessék elovasni a leírást, mert ez csak egy upgrade, nem a teljes alkalmazás!

A frissítés letöltése előtt az AMTweaker-ről bővebben itt olvashatunk.

A fejlesztő egyébként várja a további kívánságokat!

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése