2009. június 4.

Hívd fel a TMC-t, ha nincs a GPS-edben dugó!

Végre megéri TMC-antennás GPS-t venni? A hazai TMC-szolgáltató, a TrafficNav elindított egy Dugóvadász telefonszámot. Ezen keresztül bejelentett forgalmi események néhány percen belül már jelentkeznek is az RDS-TMC adásban mások GPS-ein is.

A TrafficNav Dugófigyelő diszpécsere a következő adatokat várja: tájékoztasd az érintett útszakaszról, a haladási irányról, a dugó jellegéről és okáról. A vonal hétköznapokon 7.00 órától 20.00 óráig hívható. A szám csak mobilkészülékről fogad hívásokat! A hívás alapdíjas.

A TrafficNav Dugóvadász vonal elérhetősége:
06 1 802 6595

A hazai TMC-adás néha siralmas volt. A fenti lehetőség nagy előrelépést jelent. Ráadásul akinek friss NaviGuide 5.2 térképes Garmin GPS-sze van (tessék ingyen frissíteni!), azok még több lokációs pontot kapnak a TMC-adáshoz. A lokációs pont azért kell, mert az szabja meg, hogy van-e valami esemény, vagy sem. Szóval hiába hívod majd a fenti forródrótot, hogy Fadd-Dombori, Fenyő utca 10. szám előtt kiborult egy kuka, nem forgalmas rész, arra nincsen lokációs pont, meg hát túl nagy dugó sem várható.

Kapcsolódó linkek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése