2009. június 17.

ASUS Eee PC 901 és a fekete képernyő probléma javítása

Az Eee PC 901 egyes újabb ROM-okkal Windows XP és 7 alatt is fekete képernyővel indul. A VGA kimenetre rádugott monitorral azonban már jól működik. Segíthet még rajta az indítás utáni suspend (tető lezár, majd kinyit), de ez nagy macera. Windows 7 alá egy két soros .bat fájl is készíthető, de ha jelszót kér az op.rendszer, megszívtad. Mi a tuti megoldás?

ASUS Eee PC 901 netbook

Hiába tettem vissza a legújabb ROM 2001 verzióra a ROM 1903 változatot, a hiba tovább élt. Rákerestem a problémára, így így akadtam rá egy házilag módosított ASUS Eee PC 901 modellekhez használható ROM 1902 változatra. Ennek felrakása után végre megszűnt a "blank screen bug", vagy "black screen bug" néven ismert Eee PC 901 hiba Windows XP, Windows Vista és Windows 7 alatt is.

A módosított ROM szépen indul

A módosított ROM 1902 letöltése innen lehetséges:
Telepítése nagyon egyszerű, ha az ASUS Update Utility szoftvert használod. Ezt innen töltheted le a hivatalos support oldalról:
A forrás fórum, ahol a megoldást találtam:
Az ASUS Update Utility-vel kiválasztod a lementett "901-1902moda.rom" fájlt, az feltöltésre kerül, majd a rendszer üzen, hogy indítsd újra a Windows-t. A gép boot-olását ezután tilos megszakítani, mert betölti az új ROM-t. Ennek indításáról egy csipogás értesít, majd ha kész a teljes folyamat, erősen hármat csippan a masina. Csak ekkor nyomd meg a Power gombot, a gép kikapcsol. Ezt követően az első induláskor mivel a BIOS beállításai törlődtek, a gép indulása megáll, és felajánlja, hogy vagy állítsd be a BIOS-t (F2 gomb), vagy elindíthatod alapbeállításban (F3 gomb).

Az ASUS Update Utility frissítés indítása előtt

A gép ne akkumulátorról üzemeljen ROM frissítés közben, hanem tápegységről! Továbbá ne dugj be a készülékbe frissítés közben adaptert, és ne is húzz ki belőle!

A ROM frissítést csak saját felelősségre végezd el! Amennyiben nem megfelelően teszed, a géped elronthatod, mely garanciavesztéssel jár. A fent leírtakért nem vállalok felelősséget senki helyett.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése