2008. november 18.

Az év GPS-bakija: Fekete Pákó utca

Éghet a Tele Atlas, mint a régóta emlegetett német ojjektum anno! A Google Maps-en és rengeteg GPS-ben ugyanis benne van az az utca, amit Fekete Pákóról neveztek el. Aki olyan navigációs eszközt használ, melynek dobozán vagy a kopirájtban benne van a Tele Atlas neve a Magyarország térképlicencnél, sürgősen keressen rá Budapesten a Fekete Pákó közterületre! :) Kíváncsi leszek, mikor helyezi el a területi önkormányzat a névtáblát...

Nyugi, az iGO-ban nincsen benne, és a Garminokból is kimaradt, hála az égnek! Ugyanis ezek hazánkban Top-Map, illetve a Garmin esetén EU térképben Navteq térképeket tartalmaznak. Amiben előfordulhat például, az a TomTom, esetleg Sygic Drive, Google Maps és Google Earth térképei.

Felmerül a kérdés, hogyan került ez bele a térképadatbázisba? A Tele Atlas új tulajdonosa egy ideje a TomTom GPS-gyártó. Bevezettek egy úgynevezett MapShare szolgáltatás, melyen keresztül felhasználók a navigációs eszközön keresztül jelenthetnek be térképjavításokat. Elképzelhető, hogy az elvileg moderáltan működő rendszeren lyuk támadt? Vagy csak vicc az egész?

Mi jöhet még? Gáspár Győző Egyetem? Kiszel Tünde alagút? Rubint Réka tér?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése