2009. június 22.

ZoomStatus - nagyítsd ki a WinMo fejlécet!

Még a fantasztikus Windows Mobile környezet, az Spb Mobile Shell 3 sem tud mit kezdeni az operációs rendszer felső sorában lévő mini vackokkal. Ott rodeózik az ember, ha egy értesítésre vagy valami más kis ikonra akar rábökni, vagy a menünek a menünek a menüjébe kell elmászni. Nagy francokat, mondta az Acer, és a Tempo M900-ba beletette a ZoomStatus szoftvert. Az Xda-Developres pedig gyorsan megosztotta.

A felső sor alatti ikonokat figyeld,
ez a ZoomStatus


A ZoomStatus akkor jön elő, ha a a Windows Mobile képernyő tetejének közepe és jobb széle közötti területet megbökjük. Lenyílik egy ujjal jól kezelhető sor, melyben az éppen aktuális fejléc ikonok mind elérhetőek. A szoftver telepít egy task manager-t is, így tessék vigyázni az összeakadásokkal, ha másik fajtát telepítettünk már korábban (pl. HTC Task Manager). Az említett Spb Mobile Shell 3 nem akad össze vele, sőt szépen mutat rajta.

Balra a ZoomStatus, jobbra a TaskManager

Az említett Acer Tempo M900-ról készült jó minőségű videóban 6:30 - 7:00 perc körül látható a ZoomStatus működése:


A ZoomStatus működése gyors, könnyen kezelhető, adja magát. Azonban egy kis bug van benne; a 3G ikon hozza elő a hangerő csúszkát, és nem a hangszóró ikon. Futtatásához Windows Mobile 6.1 vagy 6.5 szükséges, többféle felbontást is támogat. A HTC Kaiser QVGA kijelzőjén is jól ment. A .cab telepítő innen érhető el a fenti videóban látható Task Manager-rel együtt:
A vonzás törvénye most is működött, mert napok óta ezen járt az agyam, mivel lehetne megoldani a felső mini ikonok könnyű elérhetőségét. Hát így, hogy erősen gondol rá az ember. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése