2010. október 16.

Garmin Chirp - a vezetéknélküli geoláda

Mondhatnám, hogy drága csicsergő játék hülye gyerekeknek, de nem. Nálunk kicsit soknak tűnik ez a majd 5000 Ft-os ár azért, hogy olyan geoládát rejthess el, amit Garmin wireless átvitellel lehet bevadászni. Ilyen vezeték nélküli átviteli megoldás már majdnem mindegyik újabb szabadidős modellbe belekerült.
Azonban eddig arra ajánlotta csak a Garmin, hogy mondjuk egy Oregon tulajdonos átküldhesse egy másik Dakotásnak az aznapi túra pontjait. Ez a Garmin Chirp pedig arra való, hogy egy évig ott csücsüljön egyetlen töltéssel elrejtve valahol a sóvár szemektől csak azért, hogy egy garmin GPS-es geocaching őrült, egy geek cacher felfedezze, és beloggolja. A lényeg, hogy ne vízbe, és ne fémszerkezetbe legyen elrejtve. A kütyü 10 méteres körben érzékelhető a Garmin wireless képességekkel felruháztatott GPS-ekkel. Az okosabb modellekben benne van ez az ANT protokollal dolgozó átviteli technológia, és említést tesz a gyártó róla, hogy az Oregon, Dakota és GPSMAP 62/78 modellek támogatottak, a Colorado azonban nincsen megemlítve, így arról nem tudni, felismeri-e a Chirp-t.A kis berendezést egyébként egy cserélhető CR2032 típusú lítium gombelem hajtja meg.

A Garmin Oregon képernyőkön ezt láthatja a cacher:

  

  

A fenti kütyü akkor fog együttműködni a GPS-eddel, ha befrissíted ennek a posztnak a megjelenése környékén megjelenő firmware-re. A hazai megjelenésről biztos írnak majd a Facebook.com/Garmin.hu oldalon, addig is itt a US webáruház elérése:
Erről a kütyüről egy érdekes hazai geoláda jut eszembe, mely PMR vevővel volt felfedezhető:


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése