2006. február 21.

Bluetooth kezelés automatikus ki/be?

Azzal szembesültem, hogy vannak olyan alkalmazások, melyeknél jó lenne automatikusan ki/be kapcsolni a programnak a BlueTooth portot. A leggyakoribb igényem a BT GPS elérése volt. Erre kerestem és találtam is megoldást anno a PDAMánián ebben a cikkben taglalt szoftverrel. Azonban eltartott egy darabig, míg behangoltam a gépem. Ezért úgy gondoltam, megosztom egy gyakorlati példán keresztül a megoldást másokkal is.

Az Aeromap 2.6x akárhányas verziója már képes volt arra, hogy önmagától rálépjen majdnem az összes BlueTooth porton elérhető GPS-re anélkül, hogy kézzel kéne a kapcsolatot létrehozni. De hogyan oldható meg az, hogy a BlueTooth kezelő is automatikusan induljon, és kapcsoljon ki, ha az Aeromap fut vagy nem fut? Most megmondom a tutit.

A problémát a - kezdőknek kissé nehézkesen konfigurálható - ozBT programocska oldja meg. Az ozBT innen tölthető le saját felelősségre: http://oz.sciox.org/ozbt.html

A kis szürke karika
a sárga mini "z"-vel...

A letöltött programocskát letöltés és kicsomagolás után másold a PDA-ra a \Windows\StartUp könyvtárba, és nyomj egy szoftver resetet. Ezután a jobb alsó sarokban látsz egy kis ikont, melyre kattintva megjelenik egy kis menü, melyben a Settings... almenüt válaszd ki.

A beállítások menübe az alábbi képen látható szintaktikával lehet beírni annak a programnak a nevét, mely megjelenik a "Start menü" mellett. Azonban nem feltétlen kell kézzel kitölteni a mezőket. A "Find Window!" gomb lenyomása után felugró feliratot ha lezárod, akkor kiválaszthatod azt a programot, amivel akarsz BlueTooth ki/bekapcsolást végeztetni. A programot tehát válaszd ki, és nyomd meg a "naptár" gombot a PDA-n. Ez a 4 gomb közül a bal szélső első gomb a legtöbb gépen. Ezután eldöntheted, hogy a program futása alatt legyen a BlueTooth bekapcsolva, vagy csak akkor, ha aktívan éppen kezeled a programot, vagy BlueTooth-csend legyen.

Látod az Aeromap bejegyzést?
"Find Window!" majd 1-es gomb

A fenti példában látható, hogy bekapcsol a BlueTooth, ha éppen kezelés alatt van a SimpleSMS, vagy fut az Aeromap, vagy a NetFront; és kikapcsol a BlueTooth, ha a képernyőt és a gombok kezelését letiltja a ScreenLock alkalmazás.

Nem haragszom meg, ha leírod a fórumban a véleményed, hogy megváltoztatta-e a blog bejegyzésem az életedet. :-D

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése