2006. február 24.

Zenekészítés és a PDA III. - Planet Griff

A szövegcentrikus (értsd botfülű) zenészeket is izgatja az a kérdés, hogy vajon ha beszerezünk egy PDA-t, akkor azon lehet-e zenét írni? A botfülűbbnél kicsit értőbbek talán rá is keresnek a fórumokban és a keresőkben a témára "music creator for pocket pc", aztán végigklikkelgetik a programokat, melyeket megtalálnak. Jómagam is ebbe a körbe tartozom. Így akadtam jó pár zenekészítő programra, melyekről tapasztalataimat közre adom egy cikk sorozatban.

Mit mondjak? Azért jó ez a program, mert szép. De tényleg! Minden képernyője egy újabb csoda. A mai napig elnevetem magam, mikor meglátom a felületét. Hihetetlen. Már ezért megéri feltelepíteni! A nagyon nagyra méretezett kezelőszerveit buszon utazáshoz találták ki, de még szekéren is működik szerintem. Cserébe egy nagyon sok képernyőn keresztül kezelhető sequencer-t kapunk. Wave file-okkal dolgozhatunk, azokat plugin szerűen betölthető effektekkel rondíthatjuk a zenénknek megfelelő izlésre. Természetesen élőben is alakíthatjuk zenénket, így liveact performance-t hozhatunk össze egy tubással vagy énekessel, ahogy a közönség bírja. Mindenesetre a gyártó oldalán a Tunes menü alatt elég komoly kis zenék is vannak, már-már leadhatóak. A FrankK előadó által készített „Scream my name” opusz kifejezetten tetszik. Szóval lehet ezzel zenélni.

A véletlen elbökés kizárt, mindent hatékonyan elérünk az IFA platóján utazva is.

A telepítést követően azonnal egy Help ablak fogadja a felhasználót. Jól használható, és könnyen előhívható használat közben. Nem árt megjegyezni. A főablak vakoknak készült nagy gombokkal bízza ránk, merre is kezdjük el a zenénk ápolását. Elsőként javasolt egy hangszert hozzáadni a projektünkhöz, majd ritmust, basszust, és mindezekhez beállítani az automatizálható paramétereket. Kiemelném, hogy teljes képernyős, időtengelyes paraméter editor van az állítható dolgokhoz. Így például egy jó kis „veres deláj” időparamétere fokozatosan állítható egy kézzel rajzolt görbével, ha úgy akarja a zenei rendező.

Nna, ez az az összhang, ami azt a bizonyos nevetést kiváltja belőlem.

Mit szórakozunk még?! Az Online Tutorial szerint is 6 lépésben készen van a mű! Az alkotást exportálhatjuk wave file-ba, csak bírja az SD kártyánk!

A programot minden zenei hajlamokkal megáldott PDA-snak kötelezően beszerzendőnek tartom, már csak a felvágás kedvéért is. Ez olyan csajozós zenecsinálós program. Mondjuk, kicsit húzós az ára ehhez, legalább egy fél térkép szoftver. A felhasználói fórumuk egyébként nagyon aktív. ;-)

  • Verzió: v1.00
  • Licenc: Demo
  • Ár: £39.99,-

Elérés: http://www.planetgriff.com

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése