2006. február 20.

Zenekészítés és a PDA II. - Klaar Syntrax

A szöveg centrikus (értsd botfülű) zenészeket is izgatja az a kérdés, hogy vajon ha beszerezünk egy PDA-t, akkor azon lehet-e zenét írni? A botfülűbbnél kicsit értőbbek talán rá is keresnek a fórumokban és a keresőkben a témára "music creator for pocket pc", aztán végigklikkelgetik a programokat, melyeket megtalálnak. Jómagam is ebbe a körbe tartozom. Így akadtam jó pár zenekészítő programra, melyekről tapasztalataimat közre adom egy cikk sorozatban.

Éppen a cikk írásakor (2006.02.15.) a gyártó oldalát hekkerek megjavították. Így nem vagyok benne biztos, hogy a jövőben a gyártó elérhető lesz-e még. A program mindenesetre megtalálható a főbb letöltő központok tükrein át.

A Syntrax zenegép tiszta oszcillációs elven működik, és kifejezetten tracker editoroknak szánták a fejlesztői. Ebből következően egyáltalán nem barátságos a felülete. Viszont veszett érdekes hangja van. Nyolc sztereó hangcsatornánk van egyszerre a zajkeltésre. A hullámokból összerakható hangzást tizenöt féle effekttel módosíthatjuk ízlésünk szerint. Az így létrehozott hangszerek paramétereit élőben állíthatjuk. Komplett zenét szerkeszthetünk össze. A kész nótát a saját formátum mellett sztereó wave file-ba, vagy midi szekvenciába is lementhetjük.


A hangban editor ás a tracker elven működő editor
További képernyők erre...

A hekkelt oldal ellenére egy a Google által tárolt oldalon rátaláltam a demó mp3-maikra. Az egyiket közre adom, hátha addig nem javul meg a site: http://www.klaar.com/mp3/090301.mp3

Lehet írni a csengőhangot...

A program elfut Pocket PC és Symbian rendszereken is. A gyengébb PDA-kon vagy akár mobiltelefonokon (pl. P800) beállítható, hogy mennyire legyen gyengébb a hangminőségünk a komplexebb hangzás javára. A telepítését és a használatát nem szeretném taglalni, mert tényleg csak perverzeknek ajánlom kipróbálásra is.

  • Verzió: v1.05 (v1.09)
  • Licenc: free

Elérés: http://www.klaar.com/cms vagy http://www.pocketgear.com vagy itt

Az eredeti

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése