2006. február 14.

Térkép szerkesztés PDA-n

Kinek ne jutott volna eszébe a térkép szerkesztés lehetősége PDA-n? Ugye? Például nekem. Mindenesetre van, akinek ez a vágya. Sőt, erre alkalmas alkalmazást fejleszt. Az imocoding.com PTGMAP szoftvere Pocket PC platformon erre a megoldásra hajaz.

A kicsit gyakorlott térkép szerkesztők rájönnek a verzió szám nélkül is, hogy azért még gyerekcipőben jár a szoftver (v1.1.5). Azonban több, mint érdekesség. Ugyanis kulccsal nem rendelkező img file-okat gond nélkül megnyitja szerkesztésre (Garmin saját formátuma, melynek kódja elvileg eddig nem kiadott hivatalosan).
A szoftver olyan funkciókkal van ellátva, mint a térképmozgatás, utca és POI kereső, pont és útszerkesztés, tracklog felvétel, mentés .gdb és .mps formátumokba, objektumlétrehozás, konvertálás, és az "elmaradhatatlan" éjszakai nézet.

Mire lehet egy PDA-n használni egy térképszerkesztőt? Nekem egyetlen épkézláb ötletem a "helyszínen történő térképpontosítás hobbi célra" volt csak. A program magán célra ingyenes a regisztrációt követően.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése