2006. február 14.

Videotek műszer PDA kivitelben

A Videotek egy ismert műszer gyártó vállalat volt, majd nem is olyan rég megvette a broadcast videós szakmában meghatározó szerepet játszó Leitch. A nagyvállalat a beolvasztás ellenére él a korábbi márkanévvel, és új műszereiket is ezen a néven dobják a piacra. Már hazánkban is többen használják a IBC2005-n mutatott Videotek PTM-305-ös kézi tesztmonitorát. Azonnal el is nyerte a TV technology's Star 2005 díjat a Superior Technology kategóriában.

A broadcast videós szakma sem lehet meg PDA nélkül

A konzervatív iparágra nem jellemzően PDA méretben, és annak előnyeivel jelent meg a készülék. A PTM-305 egy könnyű, akkumulátorról üzemeltethető, több féle videó szabvány mérésére alkalmas berendezés, mely egyedülállónak számít a kézi mérőműszerek között. Olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, mint a videó tesztjelgenerátor, színes monitor, hullámforma és vector-scope monitor, valamint hang analizátor.

Természetesen a kezelése az érintőképernyőn keresztül lehetséges. Az első tapasztalatok szerint kicsit sötétre sikeredett a kijelzője, azért a dobozban kapnak a felhasználók egy napellenzőt a műszerhez a hátsó támasztó talp mellé. Állítólag már készül a firmware frissítés is. Jómagam is kipróbálhattam a műszert. Jó az irány, a frissítés jöhet! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése