2009. április 9.

Gmail mellett CitroMail az új Nokiákban

A Nokia új okostelefonjaiba előre telepíti a Messaging szolgáltatást. Az egész lényege az, hogy nem kell foglalkoznod a POP3 vagy IMAP beállításokkal, elég megadnod az e-mail címed, és a szoftver a szerverrel egyeztetve megoldja a setupolást. Az ilyen szolgáltatások hátulütője az szokott lenni, hogy a magyar support elmarad. Ezen változtatott a Nokia, és így például a CitroMail.hu fiók is könnyen beállítható.

Csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a finn telefongyártó hazai képviselete. Bemutatták a Nokia E75 okostelefonjukat. Nekem kifejezetten tetszik a masina, mert QWERTY billentyűs, mindemellett kisebb, mint a HTC Kaiser PDA telefonom, és ráadásul nagyon jól néz ki, az anyaghasználat is ütős lett. A szokásos okosságok mellett elsőként ebbe került bele az úgynevezett Nokia Messaging szolgáltatás is. A gyártó leszerződött a nagy ingyenes e-mail szolgáltatókkal, így egyből eszi a Gmail és Yahoo! Mail mellett hazánkban elsőként a 1,57 milliós fiókállománnyal bíró CitroMail.hu leveleit is, de a szűkebb körnek szóló Indamail support is ott figyel. Számos magyar levelezővel tárgyal még a Nokia, így várható a többiek megjelenése is a sorban.

A Nokia Messaging persze nem merül ki egyszerű e-mail adminisztrációban. A szoftver támogatja a Push szolgáltatást (opsz, Citromail Push?), kezeli a HTML megtekintést. A gyártó célja az volt, hogy a szokásos Exchange támogatás mellett az üzleti felhasználók ugyan olyan kényelmesen el tudják érni privát leveleiket is. Sőt, az az érdekes, hogy egyszerre 10 fiókunk is lehet a telefonon, és ha esetleg az egészet újra kell telepíteni, vagy modellt váltunk, elég - állítólag - az egyik címet megadni, a többi kilencet magától setupolja a Nokia telefon. Ezt azért még látni szeretném.

Visszatérve a telefonra, a Nokia E75 szokás szerint Symbian alapú, nem száguldanak a menük, de teszi a dolgát stabilan, ahogy azt kell. Az előre telepített Nokia Maps-hez van beépített A-GPS vevő. A Nokia Ovi Files szolgáltatás pedig elősegíti a titkosított fájl- és dokumentumkezelést a PC és a telefon között, és VPN is van.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése