2009. január 9.

Karácsonykor nem spammeltük egymást

Kiment a divatból a Karácsonyi üzengetés. Legalábbis erre ad következtetni a webstatisztika. Összehasonlítottam a nagyobb hazai levelezőket és közösségeket összefogó oldalakat.

Forrás: Alexa.com

A két legnagyobb hazai levelező, a Freemail és a Citromail is szépen besüllyedt az ünnepek alatt. Azt gondoltam volna, idén is kapok egy halom levelet azoktól, akik három évnél ritkábban keresnek meg. De úgy néz ki, nem csak engem kíméltek meg mások, hanem globálisan egymást sem bombáztuk. Aztán arra gondoltam, biztos most az iWiWezés a menő. De nem, ott is csak a téli szünet vége felé léptek be az emberek, és nézték meg kicsit többen a szokásosnál, ki spammelt idén. De ez sem egy hatalmas ugrás.

Forrás: Webaudit.com

Bár tudni kell, hogy az Alexa lent látható adatai azért néha csalnak, mert a világ teljes IP forgalmából enged következtetni bármire is (pl. látszólagos visszaesést okozhat az Alexa statban az is, ha a világ netes forgalma megnő, és a mérési hiba folytán a magyarországi arány csökken, de valójában a valós hazai adatok meg nőnek). De az arányokat nézve, és figyelembe véve a Median hitelesebbnek mondható Webaudit adatait sem látni, hogy őrült nagy egymásnak esés lett volna e-mailek tekintetébe idén.

Bár saját bevallásom szerint én magam is csak tényleg a szűkebb körnek küldtem idén, és már talán tavaly is. Sőt, az SMS-ekkel kifejezetten csínján bánok. Te hogy vagy ezzel? Téged szétspammeltek a haverok, ismerősök a jókívánságokkal az év végén?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése