2009. január 16.

Lopott iGO-t árultak, lebuktak a boltok

Hamis Nav N Go szoftverek után razziázott a VPOP. Megtévesztő, hamis Nav N Go szoftverek jelentek meg Magyarországon. Lássuk a Nav N Go kapcsolódó sajtóközleményét!

Az elmúlt napokban a Vám – és Pénzügyőrség által szolnoki és veszprémi boltokban tartott ellenőrzések során olyan megtévesztő iGO My way szoftverek kerültek elő, melyeket a fogyasztók könnyen eredetinek gondolhatnak.

Egy veszprémi telefonokkal és GPS-ekkel kereskedő üzletben tört iGO My way szoftverrel ellátott Bluepanther készülékek kerültek elő. A lefoglalt készülékeken futó szoftver bekapcsoláskor a közismert „Logic Gear” brand felirata jelent meg, ám a szoftverek valójában műszaki intézkedéseket kijátszó, ún. tört iGO My way 2006-os verziók voltak. Az előzetes vizsgálatok alapján feltehetően a crackerek nem a Logic Gear verziót törték fel, hanem az interneten elterjedt iGO My way 2006-os tört verziójának változtatták meg a brand jelzéseit. A licenc ellenőrzésekor azonban egyértelműen egy olyan DEMO BETA jelzés jelent meg, amely kereskedelmi forgalomba nem hozható, nem birtokolható, mellyel a szerzői jogok védelmét biztosító műszaki intézkedéseket kijátszották. A hamis navigációs berendezések mellett a VPOP munkatársai számos egyéb – az előzetes felmérés szerint hamis – áruterméket foglaltak le.

A VPOP szolnoki hivatalának munkatársai egy bevásárlóközpont területén lévő boltot ellenőriztek, ahol igen kedvezményezés áron kínáltak Bluepanther készülékeket Nav N Go iGO 8 szoftverekkel. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szoftverek tört verziók.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete arról tájékoztat, hogy az utóbbi időben egyes kereskedők egyre trükkösebb módszerekkel tévesztik meg a fogyasztókat. Ezért tájékoztatásul az alábbiakra hívja fel a vásárlók és a kereskedők figyelmét:

Fogyasztók számára tesztelhető DEMO verziójú Nav N Go szoftver nem létezik. Az ilyen licenccel rendelkező készülékek esetében biztos lehet benne, hogy a szoftver tört! A felírat a szoftver licence menüpontja alatt olvasható.

Korábban néhány esetben a Nav N Go partneri felhasználásra biztosított időkorlátozásos licenceket is. Ilyen esetben az „About me” oldalon meg kell jelennie a lejárat dátumának is. A megjelent dátumon túl a szoftver nem működhet, ha mégis, akkor egy tört verzió. Külföldi ellenőrzések során már felbukkant olyan verzió, amelynek a licenc száma nem is volt olvasható a menüből, az ilyen szoftverek egyértelműen illegálisak.

PNA készülékek esetében a licencszám felett a készülék brandjének megfelelő feliratnak kell szerepelnie, amely megegyezik a készülék nevével is.
iGO My way vagy Nav N Go iGO 8 „dobozos” szoftver önállóan csak eredeti csomagolásban forgalmazható. Az Nav N Go iGO 8 szoftverek biztonsági matricával vannak ellátva!

A „noname” PNA és PND készüléken egész biztosan nem lehet legális Nav N Go szoftver. Gyanakodjon akkor is, amikor autóba építhető „noname” készülékekhez kínálják a Nav N Go szoftvereit. A legtöbb PNA és PND készülék még nem rendelkezik Nav N Go iGO 8 szoftverrel – tájékozódjon vásárlás előtt. A tájékozódás kifizetődő, hiszen a naviextras.com oldalon elérhető térképfrissítések és tartalmak kizárólag eredeti Nav N Go szoftvertermékekkel együtt használhatók.

Ne vásároljanak felelőtlenül interneten vagy apróhirdetésekben, aukciókban szereplő Nav N Go szoftvereket. Ezek a szoftverek csak igen kevés esetben eredetiek – követelje az eladótól, hogy bizonyítsa a szoftver eredetiségét. Ha kételkedik, a Nav N Go vagy márkavédelmi képviselete örömmel segít.
Érdekes lehet:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése