2008. szeptember 16.

Yahoo! Pipes az RSS királya!

Gyárts magadnak saját hírgyűjtőt! - ez lehetne a Yahoo! Pipes ingyenes webes alkalmazás jelmondata. Összefűzöl egy halom RSS csatornát, és azt hozol ki belőle, amit akarsz. Így kezdheted a reggelt az összes Sólyom Lászlós hazai hírrel, vagy egy listában láthatod kedvenc weboldalaidon megjelenő GPS-es írásokat. Mi kell hozzá? Egy kis türelem, és a http://pipes.yahoo.com oldalon egy ingyenes account.

Gyors RRS motor-összepakolás

Nem is értem, miért nem kér pénzt a médiavállalatok szerkesztősége számára kötelező cuccért a Yahoo!? Bár még a Beta felirat ott virít a Pipes mellett, már most kiverte a biztosítékot nálam. Gyorsan legyártottam vele egy több, mint 20 weboldal tech híreit gyűjtő RSS-halmazra egy olyan kimenetet, egy olyan saját RSS Feed-et, mely csak a TMC-ről szóró híreket hozza.
Karakterkódolás

Egy lokációs problémát azért találtam benne. Számos ékezetes karakter kódolását elrontja a Pipes, és ráadásul valami irdatlan rondán. Sebaj, erre is van modul, hogy a tartalomban csereberéljünk, és összedobtam egy kódolótáblát. A TMC hírek RSS-em itt érhető el: http://pipes.yahoo.com/sancho/gpstmchirek Természetesen kimenetek között szerepel iGoogle, Netvibes, meg minden, bárhová befűzhető. Mondjuk, most éppen három blogbejegyzés jön a Speedshop oldaláról, Gyurci blogjából. Reméljük, írnak mások is... :)

Ez már nem is RSS!

További népszerű Pipe-okat erre találhatunk: http://pipes.yahoo.com/pipes/pipes.popular A legkirályabb az, amikor a legfrissebb képekre kereshetünk rá a Flickr-en, amit aztán a Google Maps-re feszít fel a kód. Ez már több, mint RSS.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése