2008. szeptember 3.

Google Chrome a legjobb böngésző!

A Google Chrome a legjobb böngésző, amit eddig láttam. Olyan sebességgel hoz le oldalakat, amit soha nem tapasztaltam. Ráadásul még csak béta, de már magyar menüs. A FireFox 20%-os piaci részesedésének annyi!

Minek még egy új böngésző a többi közé? Éppen itt az ideje, hogy az egyre nagyobb méretű, egyre lassabb monstrumokat leváltsa valami igazán jól kinéző, kedves és aranyos valami. Elsőre látható, hogy a jó felhasználhatóság volt a tervezők elsődleges szempontja. Minden új kezdőoldalon alapértelmezésben az utoljára látogatott oldalak kicsi képe látható. A rendszeren korábban használt alapértelmezett böngésző - nálam a FireFox - minden adatát táveszi, és használja. Bár már találtunk 1-2 nagyon speciális oldalt a kollégákkal, ami nem jön be rajta. De úgy néz ki, hogy ezek vacakul vannak eleve megírva.

Még nem sikerült lefagyasztani, de állítólag ha az egyik ablak lefagyna, a többi életben marad. Szenzációsan kezeli a felugró ablakokat. Megjelennek, de a jobb alsó sarokba teszi őket úgy, hogy csak a tetejük látszik ki. Mondjuk olyan speciális dolgok még nem mennek, mint az ennek a bejegyzésnek a megírásakor használt szerkesztőrendszerben és máshol is szabványos CTRL+K link beszúró ablak előhívás.

Honnan lehet letölteni? Hazai idő szerint tegnap este óta a www.google.hu oldalról a keresőmező alól. Ki nézte már, kinek hogy tetszik vagy sem a cucc? Szerintem ígéretes! Nyúzzuk együtt!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése