2011. május 11.

Google ADK - az Android már nem csak szoftver, hardver is


Az alábbi képen látható panel egy új szabvány a Google palettáján. A Google I/O alkalmával 2011. május 10. napon tett sok bejelentés között szerepelt ez is. Az ADK jelenleg egy USB támogatott vezérlőegység, mely nemsokára BT kompatibilis lesz. Android 2.3.4 és Android Tablet 3.1 operációs rendszerekre fejlesztők egyszerűen elérheti és programozhatják a panel segítségével a külvilágot. A bemutatóban egy tabletet mozgatva irányította a demó ember a labirintus dőlésszögét és benne a golyó mozgását. Szóval, elindul a Google féle LEGO, új terep a mikrokontroller őrülteknek, és nagy lehetőség az egyedi fejlesztők részére az intelligens megoldásokhoz.


Ez az egész egy nagyobb projekt része, amit jelenleg Android@Home néven emleget a Google. Nem árt megjegyezni. Mindent vezérelhetünk majd a házunkban, ha belekerül annak intelligenciájába az a nyitott forráskódú, vezeték nélküli átviteli (NFC) technológia, amit most bemutattak. De ez már tovább mutat, mint amiről írni akartam... :)


Az alábbi videóban ezekről a 38:52 időponttól kerül szóba az ADK. Szerintem érdemes az egészet végignézni, meghallgatni. Az előadás angol nyelvű és 54:50 hosszú. Sok-sok újdonságot tudhatunk meg nem csak az Android rendszerről, hanem arról, mit gondol a Google a platformja felhasználhatóságáról.


Aki nem ér rá megnézni, olvasson bele az alábbi blogbejegyzésbe:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése