2008. december 3.

Helycsinálás Eee PC 901-en

Az ASUS mai hírlevelében küldött két kis programot, melyek helyet varázsolnak az ASUS Eee PC 900/901 netbook 4 GB-os rendszerlemezén. A Windows XP tulajoknak jól jön ez a gyártói támogatás, lássuk hát!

AutoC2D

A szoftver elmozgatja a C:\Program Files könyvtárban lévő alkalmazásokat a D:\ meghajtóra úgy, hogy ez nem okoz fennakadást az XP működésében. Azaz a programhivatkozásokat is elvileg kezeli. Ezzel az ASUS szerint már lehetőség van a nagyobb XP Service Pack-ek letöltésére és telepítésére is.
Én azért megjegyezném, hogy korábbi sebességtesztek alapján, és ahogy azt saját bőrömön is tapasztaltam, a D:\ meghajtó fele akkora írási sebessége miatt akadozhat az Eee PC működése. Ha ezzel együtt tudsz élni, csak akkor D:-zzél. :)

EeePC Shrinker

Különböző programok által létrehozott ideiglenes munkafájlokat töröl a temp tárolókból ez a szoftver. Nem tudom, mennyiben különbözik a működése a többi Eee PC-hez és a 900-asokhoz is letölthető ASUS OS Cleaner alkalmazáshoz képest, érdemes tesztelni két ugyanolyan szemetes gépen. :)
Én még egyiket sem teszteltem. Mivel a gyártó csak 900 és 901 modellekhez javasolj a használatát, nem tudom, működik-e például 701-esen úgy, hogy a D:\ az egy SD kártya. Bátrak előnyben! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése