2008. december 7.

Felejtsd el a Google Maps-et, tervezz TomTom-mal!

A TomTom elkészítette saját webes útvonaltervezős térképszoftverét. Európában ugyanaz a térkép van alatta, mint a Google Maps-ben, a saját tulajdonában lévő Tele Atlas digitális utcáit használhatjuk. A béta teszt változat már most egész ügyes, és TMC is van benne!

A TomTom GPS gyártót jelenleg csak a Garmin előzi meg a navigációs piacon. Készülékei egyre több online funkciót tartalmaznak, a térkép-hibabejelentő és -letöltő szolgáltatás, a MapShare igen rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. A TomTom Route Planner még csak teszt változatban érhető el, és én is a szerencsének köszönhetem, hogy hozzájuthattam egy belépési kódhoz. Nemsokára remélhetőleg minden TomTom felhasználó megtervezheti útvonalait, bejelentheti a bejelenteni valót az új és szép felületen.

További extra a forgalmi információs csatorna beépülése. Sajnos, a Magyarország területén már működő RDS-TMC adatai még nincsenek benne, de bízok benne, hogy akár az irodából is nézhetem majd, merre nem kellene elindulni hazánkban. Amivel szintén több a Google Maps-nél a Route Planner, az a MapShare-közösség hibabejelentése. Ezzel úgymond a Tele Atlas valóban legeslegfrissebb változatát kapják meg a TomTom felhasználók. A magyar menükre, és a zártkörű tesztelés utáni teljes nyitásra még várni kell. Az eddig látottak tetszenek, reméljük a legjobbakat!

További részletek:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése