2008. november 4.

A HP iPAQ 316 támogatás megszűnik?

A HP és a Nav N Go nagy összeborulása volt a HP iPAQ 310 GPS-széria. Az első iGO 8 alapú modellsorozathoz mindössze egyetlen komolyabb frissítés jelent meg, és azóta semmi. Sőt, az angliai HP oldalon már a lokális verzió a HP iPAQ 314 a nem folytatott modellek listáján csücsül. Ekkor már támogatást sem igen adnak ezekhez a gépekhez.
Nyár vége óta zaklattam a HP-s kapcsolatom, hogy van-e, lesz-e valami, de nem tudtak konkrétumot mondani. A Nav N Go nem válaszolhat, hiszen a HP brand-je a sorozat. Bukta, égő, ciki, a HP iPAQ 316 tulajok szívnak, megszívják!
Mit lehet tenni? Sajnos, a Nav N Go nem engedi meg, hogy az SD kártyás iGO 8-ak fussanak a Windows CE gépeken, csak a Windows Mobile illetve Pocket PC gépeken megy a PDA-s verzió. Az illegális változatról nem tegyünk említést sem. A Garmin Mobile XT hivatalosan mindent támogat, csak a WinCE-t nem. A TomTom is csak illegálisan menne rajta.

Marad egy jelenleg viszonylag ismeretlen termék, a Sygic DRIVE. A szoftver megy PDA-n, PNA-n, Symbian masinán, kis- és nagyfelbontáson, és még a HP iPAQ 310-es sorozaton is elindul, és simán fut. A teljes Európa térképét a Tele Atlas szállítja, a szoftvernek már van hazai importőre, és ráadásul mocskos olcsó a cucc. A Sygic elsőre úgy néz ki, mint egy TomTom 6-os, a térképe pedig kábé a TomTom 7-esé.

A legújabb térképe ugyan nem frissebb az iGO-nál, de támogatja a hazai RDS-TMC adást vételét és a sávinformációk megjelenítését is. Azt hiszem, lesz pár PNA felhasználó a HP iPAQ 310 usereken kívül is, akik legális megoldásként, frissítésként egy térképben kicsit lemaradt, de rendszeresen frissülő, olcsó megoldást választanak. A Sygic ára a PDAMánia webáruházban full EU térképpel 14 899 forint.

Ciki? Mindenki döntse el maga!

Vannak új fejlemények (2008. 11. 11.):

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése