2009. április 20.

Spb Mobile Shell 3.0 teszt (videó és képek)

Még meg sem jelent, és már tesztelhető a Windows Mobile gépekre írt kezelőfelület új változata. Az Spb Mobile Shell 3.0 működése nagyon, a felülete nagyon szép, az alakíthatósága nagyon üt. Egyszerűen megéri megvenni. Már ha tényleg megjelenik. Készítettem egy halom képernyőmentést, a videók azonban nem sajátok, cserbe látványosak.





A Technet.hu oldalon írt Sanciman róla egy szép kerek írást, nem veszem el Tőle a szót. Annyit fűznék hozzá személyes tapasztalatként, hogy a HTC Kaiser-en semmi nem működött még ilyen gyorsan, ami ilyen sokat tud. Kiverte az első öt percben a biztosítékot nálam a Spb Mobile Shell 3.0. Van tizenöt napja a gyártónak, hogy megvehetővé tegye, mert addig tart az Xda-Developers oldalon megjelent Rapidshare-rel megosztott SpbMobileShell.cab telepítő. Nem, nem béta, ez a 3.0.0 build 6362 verzió.



A HTC Kaiser-ről köztudott, hogy a grafikai képességei a rossz gyári driver miatt siralmasak. Kérem szépen, ez a szoftverkörnyezet elfeledteti velünk, hogy mennyit szívtunk a géppel eddig. Akkor hogy futhat ez a 3D gyorsítós PDA-kon? Az elsőre túl sok fajta képernyő előnye, hogy az átszabhatóság mellett lehetőséget biztosít arra, hogy azt használjuk, ami nekünk tetszik. Van tetszetős és irodai munkához jobb főképernyő. Van 2-3 féle telefonkönyv, kezdve a sima listástól a 3D csiliviliig.



A 3D repülő menük azzal a sebességben száguldanak, ahogy húzzuk az ujjunkkal. Teszik ezt akkor is, ha az ActiveSync éppen leterheli a PDA-t a naptár szinkronizálással. Nagyon látványos, ahogy az úgynevezett Lifestyle kezdőképernyő bal és jobb oldalára ellapozva az elmozgó menük mögött egy másik sebességgel mozog a háttér. Ugyanezen a képernyőhármason úgy pakolgathatjuk a widget-eket, mintha egy Samsung Omnia lenne a kezünkben. Az eredeti Today is előhívható, de minek?



A szoftver memóriahasználata is meglepően jó, nem véletlenül ilyen gyors. A szabad memória mérete a gépemen az Spb Mobile Shell 3 futása nélkül 54 MB. Az Spb indítása után 51 MB-ra csökkent, majd kis ujjtologatás után is 49 MB marad. Microsoft ActiveSync szinkronizálás közben a szabad memória 45 MB felett maradt. Szóval nem evett meg 10 MB-t sem a memóriából.



A fektetett mód is jól fekszik neki, és könnyen skin-elhető ez is. A Facebook kontaktok integrálhatósága is érdekes, átvehetünk teljes névjegyeket, vagy pótolhatjuk onnan a profilképeket akár.



A magyarítás máris elérhető egy lelkes hazai felhasználónak köszönhetően. Ha elárulja valaki, hogyan tüntethető el a WinMo Start menü is, akkor aztán végkép elfelejtem, hogy vinfos fut a gépen. :-)









A végleges megjelenésig a kapcsolódó linkek:
A warez verzió, szériaszám nem érdekel, ne írj ezzel kapcsolatban!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése