2011. június 28.

Google Maps Navigation 5.6 Android telepítés

Hazánkban még nem ad lehetőséget hivatalosan a Google az Android készülékeken elérhető Navigation szolgáltatásának használatára. Azaz a Google Maps megy, de az útvonaltervezés nem. Ezen segít az alábbi úgynevezett "brut" változat telepítése, mely elhiteti a szerverrel, hogy külföldiek vagyunk.


A jelenlegi leírás a Google Maps "brut" 5.6 változatának telepítését taglalja egy fajta módon. Míg a 4.x változat esetén a beépített Google Maps meghagyása mellett tudtunk telepíteni "brut" változatot, addig az 5.x változatnál már felül kell írni a rendszerben gyárilag lévőt. Így ez csak root-olt készüléken lehetséges végrehajtani, nem root-oltra nem tudok megoldást.


Több féle módszer is létezik, én a kényelmest írom le, amihez nem kell "adb shell", sem ROM újraégetés, sem kutyafüle. Azonban javasolt minden előtt egy teljes rendszermentést készítened, és a felelősséget magadra vállalnod, hogy ha a készüléked elrontod, azért Te legyél a felelős kizárólagosan! :] Ja és mindenképpen szükséged lesz a Titanium Backup alkalmazásra is.
  • Töltsd le a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1007132 oldalról a "maps5.x.0-ownhere-resign.apk" nevű telepítőt. Most éppen "maps5.6.0-ownhere-resign.apk" a neve, mert 5.6-os. Fontos, hogy a nevében legyen benne a "resign"! Akkor tudod letölteni, ha PC-n próbálkozol és beléptél az Xda fórumra.
  • A Titanium Backup Pro alkalmazásban a "Backup/Visszaállítás" fül alatt keresd meg a Google féle "Maps" vagy "Térkép" névre hallgató piros alkalmazást. Segít ebbe a "Szűrők" funkció.
  • Ha megvan, akkor tartsd rajta nyomva az ujjad, és válaszd a "Konvertálás felhasználói alkalmazásra" gombot. Ezzel átkerül a rendszerből a programok közé, így felülírhatóvá válik.
  • Keresd meg a Google féle "Street View" vagy "Utcakép"névre hallgató piros alkalmazást. Segít ebbe a "Szűrők" funkció.
  • Ha megvan, akkor tartsd rajta nyomva az ujjad, és válaszd a "Konvertálás felhasználói alkalmazásra" gombot. Ezzel átkerül a rendszerből a programok közé, így felülírhatóvá válik.
  • Telepítsd a "maps5.x.0-ownhere-resign.apk" alkalmazást az okostelefonon, de ne indítsd még el! Tilos! :)
  • Lépj be a Google Market alkalmazásba, keresd meg a "Street View" azaz "Utcakép" nevű alkalmazást, vagy kattints ide az eléréséhez, majd telepítsd: https://market.android.com/details?id=com.google.android.street Ne indítsd még el, tilos! :)
  • Indítsd el a "Google Maps" azaz "Térkép" alkalmazást (aminek térkép az ikonja).
  • Ha fontos a "Latitude", de bejelentkezési hibát ad, akkor figyeld a notification bar-t, és ha megjelenik egy szürke háromszög, benne egy felkiáltójellel, akkor azt kattintsd le, majd fogadd el a Google account-odat. Lehet, hogy a maps idegességében többször is feldobja ezt az üzenetet. Fogadd el mindet, majd elfogynak... Ez azért van, mert a térkép frissült, de nem szabályosan, és az előző belépéshez tartozó ellenőrző kulcs nem stimmel, így a korábbi felhasználói adataid sem stimmelnek. Ezt írja felül az újbóli autentikáció. Innentől már a "Latitude" is működni fog.
  • Már indítható a navigáció is, használd egészséggel! :]
Aki ki szeretné próbálni a régebbi 4.6.x különtelepítőset, az látogasson el az Xda kapcsolódó topikjába:
A fent leírtakról, azaz a Google Maps 5.6 Navigation minden országra működő változatát, és angol nyelvű okosításokat, segédleteket, egy más fajta telepítési leírást, mind-mind itt találod meg:
Magyar nyelven akkor beszél, ha az SVOX + a fizetős magyar női hang telepítve van. Erről itt ír az angol leírás:
Erről az SVOX-ról már én is írtam korábban, mikor még nem lehetett (fizetős) alkalmazásokat venni hazánkból:
FIGYELEM! Az alkalmazás használatához általam javasolt SVOX Classic jelenleg nem kompatibilis az Android ICS 4 rendszerekkel (4.0.1 és 4.1.1 alatt sem működik). Ne vásárold meg az alkalmazás magyar nyelvi fájlját. Android 2.3.6 alatt még teljesen jó.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése