2010. november 7.

Skype belépés egyszerre több néven

Három módszert ismerek az egy gépen történő több belépéses Skype használatára. Azaz lehetőség van arra, hogy ha például munkára és magáncélra is használsz egy-egy Skype accountot, akkor egyszerre mindegyik aktív legyen. Jelenleg csak Microsoft Windows XP alatt próbáltam ezeket, de elképzelhetőnek tartom, hogy más asztali operációs rendszeren is használható az alábbi három módszer.


1. módszer - két parancsikon
Ha a Skype.exe indításakor kap egy /secondary paramétert, akkor egy második login lehetőséget kínál fel az alkalmazás. Ehhez készíts a Skype parancsikonról egy másolatot, és annak beállításaiban a képen látható módon add meg a paramétert. A 2. ikonra kattintva egy független alkalmazásindítás történik.


Arra figyelj, hogy bezavarhat a beléptetésbe, ha az "Automatikusan bejelentkezés a Skype indítása..." sorban bent hagyod a pipát.


2. módszer - másik Windows user
Kevésbé tartom szépnek ezt a módszert, ugyanis egy másik Windows userrel léptet be. Azaz előfeltétele, hogy létrehozz a Windowsra egy másik usert is, és a másik user alatt futtasd a másik Skype accountot. Ez pedig nem halandó usereknek való. Ha ki szeretnéd próbálni ezt a módszert, akkor olvasd el az alábbi útmutatót hozzá:
3. módszer - SkypeLauncher
A legkényelmesebb módszer! Egyszerre akár 5 különálló Skype belépést engedélyez és indít. A szoftver ingyenesen is használható, beállítása egyszerű. Megadod a Skype accountokat és a SkypeLauncher appot indítva egyesével beléptet.


A SkypeLauncher nem igényel telepítést. Az alábbi linkről töltsd le és tömörítsd ki a .zip fájlt valahová, ahonnan indítani szeretnéd. A SkypeLauncher_Config.exe segít beállítani a usereket (lásd a fenti képet), és akár USB-re telepíthető változatot is készít. A beállítás után a SkypeLauncher.exe futtatása indítja el és lépteti be a többfelhasználós Skype ablakokat. A szoftver letöltése:
Egyéb megjegyzések
Bármelyik módszert is használod, az alábbi szabályok érvényesek lesznek:
  • Mindegyik Skype account helyet kap a jobb alsó sarokban a tray iconok között.
  • Minden újabb aktív Skype alkalmazás külön memóriaigényt jelent. Azaz öt Skype indítása már igen csak memóriaigényes.
  • Mindegyiken chat-elhetsz, de a géped hang- és videó-erőforrását egyszerre csak egy tudja használni.
  • Az automatikus beléptetés egyben azt is jelenti, hogy nem akkor indítod az addot accountot, amikor akarod, hanem egyszerre a többivel, erre figyelj!
http://skype.com

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése