2010. november 15.

Érik a Windows Phone 7 jailbreak és registry hozzáférés


Egy Ausztrál fejlesztő, Chris Walsh talál egy módszert arra, hogyan futtasson natív kódot a Windows Phone 7 mobil operációs rendszeren. Egyben jelezte, hogy így lehetségessé válik a jailbreak a készülékeken, mely egy nagy lépés abba az irányba, mely gyakorlatilag lehetőséget ad tetszőleges appok futtatására. Az Apple iPhone-on szintén van ilyen jailbreak, és a Google Android eszközök is rendelkeznek root lehetőséggel. Az előző Windows Mobile (Pocket PC) platform nem igényelt ilyet, hiszen teljes hozzáférést kapott a fejlesztő az alkalmazások futtatására.

Úgy néz ki, sikerült hozzáférnie a registry struktúrához és a teljes fájlrendszerhez is Samsung, HTC és LG készülékeken is. Az még nem világos, hogy a többi gyártó modelljénél ez lehetséges-e vagy sem, de gyanítom, hogy ha ez ilyen egyszerűen ment... :-)

Eddig úgy tudtuk, hogy a Microsoft Windows Phone 7 platformja nagyon zárt. A fenti lehetőségek azonban hasonlóan nyílt rendszerré tehetik, mint a korábbi Windows Mobile rendszer volt. Kérdés persze, hogy a jailbreak milyen hatásokat generál. Azaz, például megmarad-e a kapcsolat a Microsoft felhővel, vagy sem?


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése