2010. november 29.

GeoLinx Speak for Android - a telefonod felolvas


Erről az Android telefonokon beszélő alkalmazásról már írtam, mert támogatja a magyar nyelvű Svox TTS női hangot. Azonban a GeoLinx Speak szoftverre egy külön bejegyzést szánnék, mert a fejlesztő azóta kétszer is frissítette egy korábbi levelem alapján. Igen, kijavított egy hibát és beletett egy új funkciót is a szoftverbe, melyek után sokkal használhatóbb app lett.

FIGYELEM! Az alkalmazás használatához általam javasolt SVOX Classic jelenleg nem kompatibilis az Android ICS 4 rendszerekkel (4.0.1 és 4.1.1 alatt sem működik). Ne vásárold meg az alkalmazás magyar nyelvi fájlját. Android 2.3.6 alatt még teljesen jó.



A Speak egy fizetős beszélő alkalmazás, mely a belé másolt szövegből vagy egy link tartalmáról az Android telefonban lévő TTS motorral felolvassa, elmondja a szöveget. Már nem csak copy/paste lehet beletenni a szöveget vagy a linket. Ugyanis a feature request-em alapján mától már él a share funkció is. Azaz egy weboldal linkjét, vagy egy kijelölt szöveget megosztásra kijelölve egyszerűbben küldhetünk a Speak-be felolvasásra.


A hibajavítás annyi volt, hogy a szövegmásoló ablak már nem kerül átméretezésre, így nem tűnik el többé a "Speak" gomb. Ugyan "Stop" gomb még nincsen benne, de bedobom ezt az ötletet is a fejlesztőnek... :)

Nem ez az első pozitív tapasztalatom az Android fejlesztőkkel. Megéri írni nekik, és vagy csak reagálnak udvariasan, vagy ennél is többet téve, beleteszik kéréseidet az adott alkalmazásba.

A magyar nyelvű TTS telepítéséről az alábbi bejegyzésben írok:
A Speak for Android elérése:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése