2010. október 22.

SMS Backup és GmailWidget+ [Android]

Az SMS Backup az Android telefonra érkező SMS-t azonnal elmenti a Gmail fiókodba. Ráadásul nem az Inbox-t szemeteli szét, hanem az SMS label alá tolja be. Így ha otthon hagyod a telefonodat, és SMS-eid érkeznek a nem fogadott hívásokról, és nem felejtetted kikapcsolva a telót, a Gmail-ben könnyen értesülhetsz az üzeneteidről.


A privát számom a régi HTC Kaiser-emben van, amire egy Android van telepítve. A készüléket nem hordom magammal, mert a szám át van irányítva a cégesre. Azonban fontos SMS-ek szoktak érkezni rá. Mivel a Gmail-t a nap folyamán többször látom, így értesülök az üzenetekről. Az átvidel sebességéről annyit, hogy még az OTPdirekt Internet belépéséhez szükséges azonosító kód is fél percen belül megérkezik a Gmail-be konvertált SMS-ben. Szóval hasznos alkalmazás, szeretem.

Egy másik hasznos, kapcsolódó kiegészítő, a GmailWidget+ egy olyan widget, mely az olvasatlan Gmail levelek számát labelre bontva mutatja. Azaz ha SMS-ed érkezett a Gmailbe egy másik telefonodról, akkor a widget jelzi, hogy "SMS (1)". Így az sem gond, ha nem az Inboxban landol az az SMS backup.

A fenti két app elérése, letöltése:
SMS Backup                       GmailWidget+

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése