2010. október 22.

Tango Video Calls - videótelefon iPhone és Android között


Veszett jó! Nem csak Wi-Fi alatt, hanem 3G neten is működik a Tango. Sőt, simán lehet hívni iPhone és Android tulajokat vegyesen. A szoftver telepítése után kitöltöd a profilod, és máris keresi az ismerőseidnél az adataidat. Ha stimmel a címlistádban a Tango adatbázisból valaki telefonszám vagy (és?) e-mailcím alapján, megjelenik a másik fél a hívható felek között.

Támogatja az előlapi kamerát és a hátlapi fényképező kamerát is.

A profilban a telefonszámod és e-mail címed megadása azért szükséges, hogy ez alapján ismerjen fel mások címlistáiban a Tango. Ha nem adod meg, vagy olyat adsz meg, ami nem ismert adat mások számára, akkor nem találnak nem Téged, és nem tudnak felhívni. Azaz nem létezik olyan, hogy Tango felhasználónév. Az adatvédelmi szempontból kicsit rázós adataid publikálása a Tango felé a "belépési kódod".

Ha ügyes a Tango, nagy karriert futhat be a Skype-pal szemben!

Teszt
Walton barátommal sikeres telefonálást hajtottunk végre. Neki nincsen előlapi kamerája, nekem van az is (viva SGS!). Így tükör elé állt, és úgy látott engem. Én tudtam váltani a két kamera között hívás közben is. A hang akadozott néha, hiszen mobil neten át próbáltuk az első hívást. Ekkor kiírta pirossal, hogy gyenge a sávszélesség. Azonban működött, és ez a lényeg. :) Nesze Neked Skype! Az átvitt kép minősége erősen függ a fényviszonyoktól és az adott telefon kamerájának képességeitől. Autó fókusz úgy érzékeltem, hogy még nincsen.

"Sancho hívja Waltont, Walton jelentkezz!"

Apple iPhone 4 és Samsung Galaxy S között is működött kollégámmal a hívás. Az Apple telefonja sárgásabb képet ad, míg az SGS hókább, valósághűbb színekkel dolgozik. Az SGS elkentebb, a szifon pixelesebb képet adott. A hátlapi kamera ugyanolyan minőséget produkált mindkét csúcsmodell esetén, amit az előlapi. Lásd az alábbi fotón, balra egy iPhone 4, jobbra az SGS. Ha ráböksz a kis képre, amin Magadat látod, akkor felcseréli az app az élőképeket, és a hívott felet látod piciben. iPhone alatt a kis kép helyzete mozgatható.


"Látom, hogy látom, hogy látom..."
Bugfix

Android alatt van egy kisebb bug jelenleg. Elsőre hiába töltöd ki helyesen a profil adataidat, nem jól menti el a Tango. A hiba az lesz, hogy +36 helyett +1 lesz az előhívó. Emiatt nem találnak meg Téged az ismerőseid. Menj be a profilba még egyszer, és ismét állítsd át +1 helyett +36-ra az előhívót.

iPhone alatt nincsen címlista frissítés menü, ami Android alatt a menü gombbal hívható elő. Így ott macerásabb rájönni, mi a gond induláskor. Figyelj arra, hogy ha WiFi alatt próbálkozol, akkor vállalati a környezetben előfordulhat, hogy a Tango nem képes kommunikálni. Ezt onnan veheted észre, hogy nem menti el az iPhone-on a profilt, vagy bejelentkezéskor egyszerűen hálózati hibára hivatkozik.

A hívás hangja alapállapotban a telefon hangszórójára kerül ki, de kitehető a "külső" hangszóróra is! Így ne lepődj meg, ah első körben halk a hívás, hiszen "telefonként" hallod a másikat. A headset is támogatott. Bluetooth portot nem próbáltam, de gondolom, működik.

Letöltések


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése