2010. július 27.

Hasznos tippek HTC Kaiser Android ROM használatához

A HTC Kaiser Android ROM változatok telepítése és használata kapcsán összegyűlt pár hasznos dolog. Ezeket szeretném megosztani azokkal, akik olvasták a korábbi bejegyzésem, és kipróbálták az abban leírtakat.


Billentyűzetkiosztás javítása: Amennyiben Tilt változatú kernelt használsz HTC Kaiser-re, gondod lehet egyes karakterek gépelésekor. Ugyanis a QWERTY kiosztás ott más, pl. a "@" és a "!" fel vannak cserélve. Ennek javítása egyszerű, csak meg kell nyitni egy hexa editorral az NBH fájlt, és a "board-kaiser-keypad.atttilt=1" képlet értékét 0-ra átírni 1-ről. Update 2010. 08. 08.: A beállítás módosítható az NBH Editorral is!

Élességállítás fotózás közben: Ugyan az "auto focus" funkció még nem működik a HTC Kaiser fényképezőjén, azonban kézzel élesíthető a fotózás közben a kép. Mindössze a "jog dial" kereke kell tekergetni. Én mindig eltekerem makróra (azaz fotózás állásban tartva balra, álló helyzetben felfelé), ekkor a leghomályosabb, majd kezdem beállítani az élességet. Így készült ez a kép is: http://twitpic.com/28uvzx (A videó felvétel továbbra sem működik. Ha a fotózás sem, akkor nem jó kernelt használsz!)

Nem szól az ExtUSB hangkimenet javítása: Szól az, csak azelőtt kell bedugni az adaptert, hogy nem kapcsoltad még be a zenét. Éppen ezért, ha headset-et, vagy jack-re alakító hangadaptert dugsz a Kaiser-be, előbb ne kezdjed még el a zenét hallhatni. Ha megtetted véletlenül, akkor kihúzott állapotban halkítsd le teljesen némára a készüléket, majd ismét vissza, és ezután magához tér az adapter érzékelése. Ekkor bedughatod újra, és ekkor indítsd csak el a zenét.

Gyors váltás NAND és Ext2 között: A Linux boot beállítások alatt van egy backup és restore menü. Ezek nagy segítséget adnak abban, ha elszállás után újratelepítés szükséges, vagy csupán a belső memóriából az SD-re akarod mégiscsak áttenni a Data.img "működését", vagy akár az egész rendszerét. A lépések a következők:
  • Készítesz egy backup-t a boot menüből. Ekkor az SD-re az \andboot mappába kerül egy databackup.img nevű fájl. Ezt nem árt egy jól beállított rendszer esetén a gép teljes kikapcsolása után kivett SD kártyán egy másik mappába is átmenteni, hogy meglegyen.
  • A boot menüben átállítod a data.img helyét az Ext2-ről NAND-ra, vagy fordítva, és elindítasz egy restore műveletet. Ekkor a databackup.img fájl tartalma átkerül oda, ahová kérted.
  • Értelemszerűen, ha a rendszert szeretnéd újratelepíteni, azaz a System.img helyét akarod módosítani, és az androidinstall.tar fájlod még mindig az \andboot mappában van, akkor onnan újratelepítheted a NAND-ba vagy az Ext2-re, ha előtte átállítod ezt is a boot menüben. Nem árt, ha a databackup.img-t is újratelepíted a biztonság kedvéért, bár ha nem törlöd a telepítéskor a rendszert, akkor nem lesz vele gond, de az ördög nem alszik.
A fenti módszer természetesen alkalmas arra, hogy elments egy újabb Android változat tesztelése előtt a kernel (KAISIMG.NBH), a rendszer (androidinstall.tar) és felhasználói adatfájlokat (databackup.img), majd bármikor visszaállítsd azokat (nbh > tar > img sorrendben).

A fentiek az alábbi bejegyzés kiegészítései, és be is másoltam:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése