2009. december 27.

Rhodium_AF főzött ROM a HTC Touch Pro2 PDA-hoz

A TP2 szerintem legjobb főzött ROM-ja jelent meg ma. Fektetett módban is jól működik, mindent és egy picivel többet is tud, mint a HTC HD2 (Leo) PDA telefonra készült gyári ROM változat. Az Xda-Developers fórumán és a HTCpedia oldalain egyszerre élő Ark készítette, a ROM neve Rhodium_AF.





Ark ROM-jában a Leo 2.xx szoftverváltozat került telepítésre a Windows Mobile 6.5 rendszeren. Így a HTC Manila felülete már a Sense 2.5 legújabb alverziójában fut, van benne a 2.1-hez képest Twitter Tab, Documents Tab, Footprints Tab és Manila TV Player is. Továbbá a korábbi Sense-hez képest ebben már fektetett módban is megy minden Tab, azonban 1-2 esetében lehetnek kisebb megjelenítési problémák. A fektetett móddal azért van baja, mert a HD2 eredetileg csak álló módra készült, míg a Touch Pro2 a kinyitható QWERTY billentyűzet miatt szereti a fektetett képernyőelrendezést. A mostani változatban már a Twitter Tab is megy fektetve, csak kilóg az alja, és nem használja még ki a teljes képernyőszélességet. A Music Tab és a Photos & Videos Tab is a gép elforgatásával látványos animációval albumnézetet vált. Továbbá Ark szép ikonokat tett a ROM-ba, de figyelt arra, hogy lehetőleg az eredeti Leo koncepció megmaradjon. Azaz nincsen szétcsicsázva, de szét-hack-elve. Mivel a TP2-ben nincsen elektronikus iránytű, ezért a Compass nem forog. Mivel a speciális HTC autós dokkoló is a HD2-höz készült, ezért a NavPanel kisebb átalakításon esett át, de jól működik. Találunk még a ROM-ban előtelepítve számos hasznos kis alkalmazást, mint például a Total Commender CE.





A Rhodium_AF ROM legfrissebb változatának letöltése (regisztráció szükséges):



Megjegyzések

Mire ezt a bejegyzést többen olvasni fogják, lehetséges, hogy a jelenleginél újabb változata került fel a netre. Ark ugyanis havonta minimum egy új változatot kiad belőle. A ROM letötéséhez regisztrációra van szükség, nincsen mirror site belőle. A ROM frissítés menete kockázattal jár, nem javaslom senkinek, aki még nem hajtott végre ilyet! Vannak olyan szervizek, melyek a nem gyári ROM-t tartalmazó PDA-t garanciavesztettnek tekintik attól függetlenül, hogy esetleg hardver gondja van a PDA-nak.

A főzött ROM-ok telepítéséhez előzetesen telepíteni kell egyetlen egy alkalommal a HardSPL nevű alkalmazást. Arról van szó, hogy egy úgynevezett Hard-SPL futtatásával a készülékre "bármilyen" ROM-t fel lehet rá tenni, amit addig "Vendor ID error" üzenettel nem engedett volna a gép.

A Hard-SPL használatát senkinek nem javaslom, féltéglát csinálhatsz a gépedből, veszélyes mutatvány, garanciavesztéssel jár a gép elrontása. Számos szervizben nem veszik észre, de ahol kiszúrják, igen csak haragosak lesznek rád. Szóval mindenki saját felelősségére járjon csak el az alábbiak szerint. Én nem tenném az én helyemben, ha nem lenne sok éves PDA piaci tapasztalat a hátam mögött. Segíteni senkinek nem vagyok hajlandó se levélben, se telefonon, se fórumon! Szándékosan nem írom le, mi a használatának, telepítésének módja.

A Hard-SPL teljes leírása erre található, mely csak a HTC Touch Pro2 modellekhez jó:
A Hard-SPL úgy megy fel a gépre, mint egy ROM frissítés. Egyszer kell lefuttatni, de vissza is állítható, melyről az előbbi link ír bővebben angol nyelven. Korábban egy gári ROM kapcsán, mely nem a mi lokációnkhoz készült, írtam már a HardSPL-ről és a ROM telepítéséről kicsit bővebben:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése