2009. december 3.

Garmin Connect már kirándulós GPS-ekhez is




A Garmin outdoor kategóriás GPS-eit is támogatja már a gyártó webes szolgáltatása. A korábban csak sportóráknak készült tracklog kiértékelő közösségi weboldal már megeszi a Foretrex, a Dakota, az Oregon, a Colorado és a motoros Zumo modellek által rögzített csiganyálakat is. Természetesen a Garmin Forerunner pulzusmérős adatait továbbra is kezeli az oldal. Továbbá a régebbi modellek .GPX fájlait, vagy a Mapsource térképszoftverrel felszeletelt útjainkat is feltölthetjük. A connect.garmin.com weboldal egyébként a magyar nyelvet is ismeri.



A webes szolgáltatás ingyenes. Mindössze egy böngésző plug-in kell hozzá, ami támogatja a FireFox, Internet Explorer mellett még a Chrome-t is. Továbbá szükséges még egy regisztráció. A böngésző plug-in felismeri a GPS-ünket, és segít benyalni a gépről a tracklog-okat. Ha már lementettük PC-re, akkor a .GPX fájlok manuálisan is rátölthetőek. Mire jó mindez?



A kifejezetten sportoláshoz, túrázáshoz készített weboldal látványosan megjeleníti, és egy Google térképre feszíti a csiganyálunkat. A rögzített adatok alapján kiértékelhetjük teljesítményünket. A személyes adataink megadása után fitnesz információkat is kapunk, mennyire ég a zsír. Célkitűzéseket, edzéstervet is készíthetünk. A motorosok helyett inkább a kerékpárosok azok, akik szintén nekieshetnek az izommunka megolvasásának. A tracklog-ok visszaküldhetőek a GPS-re, vagy akár Google Föld formátumba konvertálhatjuk. Finomságként RSS feed-et is készíthetünk mozgásunkról, és megadhatjuk, hogy mely útvonalainkat osztjuk meg másokkal, és mi marad titok. Ha mások megosztásait nézegetjük, megtudhatjuk, mennyire nehéz az a terep; így több információhoz jutunk, mintha csak a térképet és a szintvonalakat nézegetjük. Lejjebb egy videót is találsz a Garmin Connect működéséről angol nyelven.



Az oldal lehetőséget ad még arra is, hogy a connect.garmin.com/photos lapon át a Panoramio képmegosztóra feltoljuk a geotag-gel fotóinkat. Ennek főleg a Garmin Oregon 550 tulajdonosok örülhetnek, nem kell más képmegosztóra regisztrálni a készülékkel készített, GPS koordinátás képeket.



Tudom, számos ilyen weboldal létezik már, mint amire a Garmin Connect képes. Azonban akinek Garmin GPS van a kezében, miért menne fel más oldalra, mint a gyártó által fejlesztettre? :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése