2009. május 7.

Garmin Oregon 550 és 550t - a túra GPS beépített fényképezővel (videó)

A Garmin végre kitette hivatalosan is a weboldalára az Oregon szabadidős GPS új változatát, ami azt jelenti, hogy rövidesen megjelenik hazánkban is. Az Oregon 550 és 550t beépített, 3.2 Mpx felbontású fényképezőt kapott. A 850 MB belső memória így már okosan kihasználható.

A Garmin Oregon család a többi szabadidős modellhez hasonlóan két darab NiMH AA ceruza akkuval működik. A térképek, tracklogok, POI-k és a fényképek mozgatása USB-n történik itt is. A fotókhoz GPS-koordináta rögzíthető, azaz geotaggeltek a képek. A Garmin direkt támogatást ad a Google Picasa webes fényképalbumhoz, így a Google Maps-en is megtalálhatóvá válnak a nyilvános kattintásaink.

Forrás: gpsfix.net

A fényképezőtől ne várjunk sokat, ugyanis auto-fókuszos és mindössze 4x digitális zoom-mal bír. Az 550 és 550t modell ugyanabban tér el, mint a 400t a többitől, azaz egy előre telepített topográfiai térkép van a "t"-sen, mely a 3D domborzat kezelését teszi könnyűvé, hatékonnyá.

Breaking news: lesz a dobozban 2 darab NiMH akksi a GPS-hez és töltő is, és július végére várható a boltokban.

Videó! Az alábbi Garmin blogos filmben jól látható, hogyan kerül használatra a gyakorlatban fényképező és miként hívható elő a kép a térképről:



Megjelent a nemzetközi webáruházban is mindkét modell:
A Garmin Oregon 400t vs 550t modell összehasonlító táblája:

További részletek a Garmin blogban:
Még több Garmin:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése