2009. február 2.

Zongora Windows Mobile készülékekre

Pocket PC Piano Omniano néven fut az alábbi zongoraprogram. A legtöbb PDA kijelzőt támogató teljes képernyős hangszer érdekes játékszer, semmi más.


Az iPhone-ra megjelent, többérintős képernyőt kihasználó versenyzongora emulátor butább változata az Omniano. Hiszen a Windows Mobile jelenleg nem támogatja a két pont érintését. Mindenesetre a fejlesztők beleügyeskedtek egy olyat, hogy ha lenyomva tartod az egyik zongorabillentyűt, majd utána nyomsz egy másikat mellé, akkor valami hangjátékfélét lenyom, de köze nincsen az akkordjátékhoz.



Ebben a videóban látható a kis zongoraalkalmazás, mely elfut QVGA, VGA és WVGA képernyőkön is. A XDA-Developer (Google-magyarul) kapcsolódó topikjában megtalálható a telepítő fájl (.CAB). Úgy bő 8 MB-ot foglal el a program a memóriából, így SD-re is telepíthető. Ebben az esetben nő a lenyomástól számított hang megszólalási ideje, ugyanis az SD olvasási sebessége rosszabb. Ha nem tetszik a zongora hangja, egy könyvtárban találjuk számozott formában a .wav hangfájlokat, ezeket sampler-ekhez szokottak könnyen kicserélgethetik. A kezelőfelületen könnyen lépkedhetünk fél és egész oktávot. Sokat ne várjunk a szoftvertől. Használatához kapcsoljuk ki a képernyő érintésekor megszólaló kattanó hangot, mert zavaró lehet.

Kapcsolódó témák:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése