2009. február 27.

A Microsoft pereli a TomTom GPS gyártót

Redmond arra hivatkozik, hogy a TomTom navigációs eszközgyártó lopja a licenceit. Pontosabban állítólag olyan Linux módozatot használ GPS-eiben, mely állítólag sérti a Microsoft szabadalmait.

A Microsoft mintegy nyolc szabadalmát látja megsértve, ezekből kettő a rövid és hosszú fájlnevek kezelésével kapcsolatos, míg a harmadik flash-alapú, programozható ROM modulban megvalósított fájlrendszerekről szól, írja a PC Fórum. A többi az autós navigációt érintő eljárás, ami azért is vicces, mert a TomTom talán mégis csak jártasabb a navigációban, mint a Microsoft, lévén a Garmin után ők a második legnagyobb GPS-gyártó. A Microsoft inkább a Windows menük közötti navigációban jártas... A Garmin egyébként kötött hasonló Linux-alapú PNA-ira licenc megállapodást a Microsofttal, míg a TomTom elhárította a szoftveróriás közeledési szándékát.

A TomTom egyébként közleménye szerint eleve vitatja a Microsoft szabadalmainak és állításainak jogosságát, és elmondása szerint kész megküzdeni igazáért a tárgyalóteremben is.

A Microsoft sajtóközleménye:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése