2009. április 3.

A PDA képe nagyban - REDFLY házilag (teszt videó)

A REDFLY ingyenesen kipróbálhatóvá tette a mobiltelefonokhoz készült Mobile Viewer szoftverét. Azaz egy sima PC-vel úgy használhatjuk a Windows Mobile készülékünket, mintha az egy nagy felbontású masina lenne.

Indul a REDFLY kapcsolat

Több, mint vicces

Majdnem az összes kifér egy képernyőre

A REDFLY eredetileg egy vékonykliens noti, mely Bluetooth vagy USB kapcsolaton keresztül számos kütyüvel úgy képes csatlakozni, hogy átveszi afelett a teljes irányítást, billentyűzetet ad hozzá nagy felbontású képernyővel. Azonban a kis darabszámú gyártás miatt aránytalanul drága a cucc. Úgy néz ki, a problémás helyzetet úgy igyekeznek megoldani, hogy kiadták a REDFLY Mobile Viewer 30 napos próbaváltozatát. A korlátos idő mellett a felbontáson húzták még meg a nadrágszíjat. Így a képernyőmentésen is látható, hogy "csak" 800x600-ban tudtam kezelni a HTC Kaiser PDA telefonomat, míg a teljes változat az 1024x768 verziót is tudja.

A naptár 7 napos nézete

Az Opera Mini 1:1 nézete

A képernyőfrissítés sebessége sokkal jobb, mint az eddig általam kipróbált PDA-t távirányító alkalmazásoké. Egyes grafikák érdekesen megnyúlnak, mások maradnak eredeti felbontásban, igyekszik a szoftver úgy működtetni a PDA-t, mintha az egy netbook lenne, sőt a PDA processzorát sem terheli meg a működés. Ja, nem, az iGO nem fut vele, fekete képet adott nekem; meg hát mi értelme lenne? Az alábbi videóban a REDFLY-t régóta népszerűsítő pocketnow.com megmondóembere teszteli egy PC és egy okostelefon között.



Hogy mire jó PC-ről a PDA-t nézegetni USB vagy Bluetooth porton? Esetleg könnyebb karbantartani vele, mint a QVGA felbontáson pötyögtetni, vagy billentyűket nyomkodni érintőképernyő nélküli okostelefon esetén. Vagy úgynevezett "projektor módban" kifeszíti a kütyü képét a teljes LCD felbontásra, így kényelmesen lehet róla prezentálni. Bár valljuk be, az igazi haszna a REDFLY oldalán van ennek a szoftvernek; nő az esélye annak, hogy többen vesznek tőlük vasat, azaz REDFLY vékonyklienst a telefonjukhoz. Egy próbát mindenesetre megért!
A TomTom Navigator 6 elindult, de minek?

Továbbra is picike a telefon

A támogatott készülékek listája:
A mobilra és a PC-re telepítendő szoftverek letöltése:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése