2009. április 16.

A GPS-twitter - Google Maps Mobile 3.0.1.4

A Google Maps Mobile legutóbbi változataiban megjelent a helyzetmegosztás funkció. Üzenetet hagyhatunk magunkról, melyben térképen megjeleníthető GPS koordináta, rövid szöveg és kép is lehet (hasonlót mint a Bo Obama dog twitter map). A Google GPS-es mobil-twittere új frissítést kapott.

Haverok a nagyvilágban

A főbb újdonságok a következők:
  • Automatikus újraindítás utáni helyfrissítések: akkor is frissíti a barátainkkal megosztott helyzetünket a Google Latitude szolgáltatás, ha újraindítottuk, vagy kikapcsoltuk előzőleg a telefont, vagy kiléptünk a szoftverből. Persze, ehhez engedélyezni kell a funkciót előtte, és csak a tudtunkkal fut.
  • Háttérvilágítás ideje: a háttérvilágítás megmarad a szoftver működése közben, ha esemény van a képernyőn.
  • Saját helyzet frissítése megerősítése: Ha manuálisan frissítjük a Latitude barátok listáját, akkor is hatályos a frissítés a saját helyre, ha az automatikus felismerés be van bekapcsolva.
  • Ha megváltoztatjuk a fényképünk Latitude-ben, most megvan a lehetőségük arra, hogy egy új képet készítsünk a telefon beépített kamerájának segítségével.
  • Sok kisebb felület megjelenése megváltozott.



A Google Maps Mobile beépített Latitude funkciója,
osszuk meg helyzetünket a barátainkkal.


A teljes változáslista itt érhető el a Google weboldalán a Windows Mobile és a Symbian S60 készülékekre egyaránt:
A legfrissebb változat úgy telepíthető a telefonunkra, ha a készülék operációs rendszeréhez tartozó böngészővel (tehát nem utólag telepített brózerrel) megnyitjuk a következő weboldalt:
Ha a haverok megosztották helyzetüket velünk, még egy iGoogle gadget is rendelkezésre áll a pozíciók térképes megtekintéséhez:
A Google Maps Mobile főbb funkcióit megtekinthetjük az alábbi rövidfilmben, de az újakat még nem tették bele:



Még az előző változatokban jelent meg a streetview (valós utcakép) funkció, mellyel hazánkban semmit, de nyugat-európai nagyvárosokat nézegetve már használhatjuk ezt a funkciót. Ezt mutatja meg az alábbi videó is:



A Google Maps Mobile továbbra is teljesen ingyenes. Azonban a térképek eléréséhez mobil internet, vagy WLAN kapcsolat szükséges. A helyzetünket GPS-vevővel, vagy GSM háromszögeléssel számolja ki a szoftver. A GPS a pontosabb, de szabad ég kell hozzá. Azonban nagyvárosban már a GSM is elég pontos helyzetet biztosít.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése