2009. április 7.

GazoPa iPhone-ra: képkeresés képpel

A GazoPa egy olyan képkereső, mely bármilyen futó vagy rajz alapján keres hasonló találatokat. Elkészült az iPhonra megírt változata is, mely elvileg megvásárolható az iTunes-on keresztül is. Mire jó egy ilyen?

Képes keresni, ééérted, kééé-pes!

Az alábbi videó is jól szemlélteti, hogy elég lefotózni egy nekünk tetsző tárgyat, és a GazoPa máris löki ki a hasonló találatokat. Azaz egyrészt a mi fotónknál jobbakat is lelhetünk, és kideríthetjük azt, hogy például milyen évjáratú a fotón lévő autó. De lég egy csizmát lerajzolni kézzel, és a GazoPa hasonló képeket dob elénk. Ennek a grafikusok örülhetnek. Hogy miért jó ez iPhone-ra? Azt majd eldönti a piac. Az igazi poén pedig az, hogy a GazoPa a YouTube videók találatai között is keres. Vagyis egy jelenet alapján megtalálhatunk egy egész klippet. Na, így már érdekesebb, ugye?



A speciális kereső iPhone nélkül is kipróbálható (gazopa.com), csak egy ingyenes regisztrációra van szükség, ami nekem anno pár nap alatt jött csak meg, de érdemes megvárni, ha másért nem, hogy lássuk, milyen egy ilyen.

Kapcsolódó GazoPa oldalak:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése