2011. október 22.

USB Host - Samsung Galaxy S II + Garmin Dakota 20 GPS

Sanci barátommal kipróbáltuk, hogy a Samsung Galaxy S II USB Host funkciója látja-e a Garmin Dakota 20 GPS belső memóriáját vagy sem. Naná, hogy látja! :) Mire jó az, ha egy túrázásra kitalált víz és porálló cucc rádugható egy Android kütyüre?



A Galaxy S II rendelkezik egy elég régóta létező, de ritkán előforduló képességgel; képes USB háttértárak és egyéb perifériák fogadására a microUSB portján keresztül. A Garmin GPS-ek belső és SD-s tárhelye PC-re dugva könnyen kezelhető. Sajnos, az USB Host valamiért nem terjedt el, pedig nagyon hasznos a kütyük átjárhatóságában. A PDA képessé válik az egér vagy a billentyűzet kezelésére, "látja" a külső HDD anyagait.


Az SGS2-re dugott Garmin GPS teljes fájlrendszerét kezelhetjük az okostelóval:
  • A nem telepítős, hanem "másolós" .IMG térképek könnyen frissíthetők, mint például a turistautak.hu/garmin.php féle.
  • A rögzített GPX tracklog simán megosztható, feltölthető netre. Érdemes lenne kipróbálni, hogy a http://sportypal.com/Phones/Android megeszi-e, vagy a http://connect.garmin.com hogyan működik Android böngészőből.
  • Rátölthető a GPS-re a legfrissebb geoláda- vagy csészelista.
  • Ugyancsak rátölthetők POI-k a GPS-re.
  • Ha nem Dakota, hanem Garmin Oregon 550, vagy Montana fényképezős modellekről van szó, akkor a túrán készített geofotók az okostelóval könnyen feltölthetőek a koordinátákat feldolgozni képes képmegosztó oldalakra.
Egyre kell figyelni a Galaxy S II esetén, hogy a rádugott cucc ne igényeljen extra táplálást. A Garmin GPS legyen bekapcsolva, és csak utána dugjuk rá az SGS2-re!

További fotók és képernyőmentések önmagunk szórakoztatására:





 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése