2011. október 7.

Green Power for Android - hosszabb üzemidő

A Samsung Galaxy S okostelefonom akkumulátor töltöttsége mostanában a nap végén 50% körül van. WTF?! - kérdezheted. :-) A Google Android Market alatt találtam egy nagyon egyszerűen paraméterezhető segédprogramot.


A Green Power nem engedi a felesleges vezeték nélküli adatforgalmazást, legyen az Wi-Fi, Bluetooth vagy mobilnet kapcsolat. Hogyan? Lássuk!
Mikor a telefonod szundiba kapcsol, letiltja egy idő után a kapcsolatokat, majd beállítástól függően mondjuk 15 percenként 1 perc netezést enged az alkalmazásoknak. De arra is ügyel, hogy ha az adatkapcsolat alatt nincsen különösebb adatforgalom, akkor se éljen feleslegesen a szál standby módban.

Látható, hogy reggel sem full töltéssel indultam, használtam a telót, nem volt rátöltés, mégis 51%-on voltam este tíz előtt.

Egyszerű a Green Power, mint az ék, semmi faxni.

Persze, nem zavarja meg az sem, ha én állok neki kézzel felülbírálni a döntését. Ilyenkor a zöld levél az értesítő sávban átvált narancssárgára, hogy tudjam, valamit elállítgattam.
Mikor bekapcsolom a telefont, a kapcsolat újjáéled. Amennyiben nincsen ismert Wi-Fi kapcsolat, a WLAN eleve le is tilt. Beállítható az is, ha a Wi-Fi gyenge, akkor kapcsolja ki az antennát, hogy ne erőlködjön tovább.

A Battery Monitor Widget szerint nincsen semmi trükk, egyszerűen normalizált volt a fogyasztás.

 Tegnap volt jó 8 hívásom, ment a céges levelezés, a térkép is valamin dolgozott, bár nem használtam (háhááá! nem engedte sokat forgalmazni feleslegesen a helymegosztást a Green Power, ez jó!), webeztem (azon át nézem mostanában a fészt), és kilóg a listából a Twitter és a G+ is, zenét is hallgattam reggel, és egy fejlesztés alatt álló app is (ami úgy tűnik, keveset zabál, ez jó jel).

A fizetős változat még többet tud, de a free is elég okos már alapállapotban. Kis finomhangolás után mára elértem, hogy a szokásos napi használat mellett este 21-22 óra körül még mindig 50%-os a töltöttségi szint. Korábban előfordult hasonló esetben, hogy 17 órakor töltőre kellett tennem már.

A Green Power már alapállapotban jól van beállítva, de hangolgathatjuk kevés angol tudás mellett is. Azért merem kezdőknek is ajánlani, mert telepítés és indítás után nem kell ezt a menüt sem babrálni, hogy jó eredményeket kapjunk. A geek userek a felhasználási szokásaiknak megfelelően tovább finomíthatják a beállításokat.

Jelenleg az SGS-en ez a ROM és Kernel fut nálam, de nem emiatt lett jó az eredmény.


Persze, a Green Power nem spórol nekünk semmit, ha full fényerőn egy halom widgettel, animált háttérrel, sok órás netezéssel vagy játékkal fárasztjuk a vasat. De az átlagos napi használaton sok felhasználótársamnak segíthet anélkül, hogy paraméterezgetni kéne az appot. Ugyanis az eddig általam megismert akku-kímélő cuccok többnyire vagy csak root-olt géppel, vagy sok beállítást követően, vagy a feléledést megnehezítve működtek.

A Green Power ingyenes változata:
A Green Power fizetős változata:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése